Megemlékezés

2022.04.02. 14:37

Benkő Tibor Boldogon: haderőfejlesztéssel garantálható az ország biztonsága

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett Boldogon a hatvani csata 173. évfordulójára szervezett eseményen.

K. B. L.

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter megkoszorúzta a boldogi emlékművet

Forrás: HMH

– A NATO csak akkor véd meg bennünket, ha mi magunk is meg tudjuk védeni magunkat – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Boldogon, ahol az 1849-es tavaszi hadjárat hatvani csatájára és a településen egykor állomásozó légvédelmi dandárra is emlékeztek. A honvédelmi miniszter hozzátette, a kormány célja, hogy újjáépítse a magyar honvédséget, mivel az elmúlt évtizedek reformjai nem vezettek kellő eredményre, így a honvédség jelenleg nem tudja garantálni az ország számára a békét és a biztonságot.

Ezért is indította el korábban a kormány a haderőfejlesztési programját, melynek keretében hamarosan új lokátorok gondoskodnak a légtér védelméről – fogalmazott dr. Benkő Tibor.

A miniszter visszaemlékezett a Boldog településen 1963 és 1990 között légvédelmi dandárra, s visszaemlékezett az 1849-es tavaszi hadjárat első nagy hadi sikerére, a hatvani csatára, melynek hadszíntere Hatvan és Boldog között helyezkedik el.  Kossuth Lajos volt az első, aki a modern magyar hadsereg alapjait lerakta az országban, s azóta is elsődleges cél, hogy az országnak legyen olyan hadserege, amely képes a békét és a biztonságot garantálni – emelte ki dr. Benkő Tibor.

Az ünnepség keretében Laczkó Roland polgármester és Szabó Zsolt országgyűlési képviselő mellett dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter avatta fel és koszorúzta meg az egykori légvédelmi dandár előtt tisztelgő emlékművet.

A Heol.hu vasárnap urnanyitástól folyamatosan beszámol a rendkívüli eseményekről, a részvétel alakulásáról, és mindenről, ami érdekelheti olvasóinkat. Kövesse velünk a választás alakulását hírportálunkon és Facebook-oldalunkon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!