Hírek

2004.12.01. 00:44

Egymilliárdot fizet tanácsokért a főváros

Címkék#Vélemény

Zsidai Péter

Nem másfél, csak egymilliárd forintot fizet ki a főváros tanácsadásért a GKW Consult–Currie and Brown alkotta konzorciumnak. Ezt Oszkó Gábor, a csepeli szennyvíztisztító megvalósulására létrehozott Enviroduna Kft. ügyvezető igazgatója közölte lapunkkal.

A Reggel tegnapi számában elsőként foglalkoztunk az Európa legnagyobb környezetvédelmi beruházásához szerződtetett külföldi cégek díjazásával. Oszkó elmondta, a szerződést nem az Enviroduna, hanem a főváros vezetése írta alá. Az igazgató szerint az Európa Tanács és az Európai Fejlesztési Bank javaslatára vontak be külföldi céget a beruházásba.

– Szükség volt olyan közreműködőre, amely ezen a területen széles körű tapasztalatokkal rendelkezik. A GKW a legjobb ajánlatot adta be a nemzetközi pályázaton, ezért választották – mondta lapunknak. Oszkó arról is tájékoztatott, Brüsszelben még idén megszületik a projektet támogató döntés.

A Városházán szerettük volna megtudni, kinek a neve szerepel a szerződésen, ám a sajtóirodán nem tudtak választ adni. Az ügyben eljáró közmű ügyosztály vezetőjét kerestük. Tóthné Nick Dorottya osztályvezető tárgyalásai miatt tegnap sem volt elérhető. A szerződést 2002-ben írták alá, a GKW-nak azóta utalják a járandóságát. A csepeli beruházásból eddig a régészeti feltárás és a lőszermentesítés valósult meg.

kapcsolódó cikkek:  Másfél milliárdos fővárosi tanácsadás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!