Hírek

2004.11.26. 07:27

Holtan találták Hernándezt

Holtan találták spanyolországi lakásában Hernández Vladimirt, a spanyol Portland San Antonio kézilabdakapusát.

Schiller Zsolt

A Havannában született játékos a kubai válogatottból került Magyarországra Pérez Carlosékkal együtt. Hernandez éppen fél éve, május végén tette le az állampolgári esküt, s két világbajnoki pótselejtezőn a magyar válogatottban is védett.
Hernández szerdán nem jelent meg csapata hazai, Teucro elleni bajnoki mérkőzésén és a reggeli videózáson sem, amelyen rendre kielemezte a leendő ellenfelet.
A meccs után klubja vezetői telefonon keresték, de hiába. Ezt követően lakására mentek, ám nem nyitott ajtót, és továbbra sem tudták elérni, ezért értesítették a helyi rendőrséget. Lakásának ajtaját így nem sokkal éjfél előtt betörték a rendőrök, és hálószobájában az ágyon találták meg holttestét. Hajnali 2 óra 10 perckor az orvosok megállapították, hogy aortatágulás okozta a halált, az idegenkezűséget a rendőrők kizárták. Pontos részleteket azonban csak a boncolás után hoznak nyilvánosságra.
A Marca című madridi napilap információi szerint Hernández mostanság többször volt depressziós. A kapus korábban Kubában megnősült, majd Magyarországon szintén, s mindkét hölgytől született lánya. A spanyol lapok úgy tudják, a harmadik, legkisebb lányával élt együtt. Állítólag megromlott a viszonya magyar feleségével, ám azt sokan nem tudták, hogy már nem is élnek együtt.
Hernández hazánkban a Szolnok, a Nyíregyháza, majd a Duna-ferr színeiben védett, utóbbival bajnokságot és kupát nyert. Négy éve Spanyolországba szerződött, idén bekerült a magyar válogatott keretbe, mégsem utazhatott az athéni olimpiára. Nem szakmai okok miatt, hanem mert késve érkezett vissza a válogatott edzőtáborába, aztán Szathmári Jánossal veszett össze, ami már-már verekedésig fajult.
– Hernández korai halálával értékes sportembert veszített
a kubai, a spanyol, a magyar
és a nemzetközi kézilabdavilág – mondta Skaliczki László szövetségi kapitány.
Döbbenten fogadta a hírt Hernandez egyik legjobba barátja, a magyar válogatott átlövője, Carlos Pérez.
– Teljesen összetörtem, gyermekkorunk óta játszottunk együtt a serdülő- és az ifjúsági válogatotton keresztül a felnőtt nemzeti együttesig, s Magyarországon is találkozott a pályafutásunk – mondta Pérez. – Az athéni csapatból csak az utolsó pillanatban került ki , de akkor sem szakmai okok miatt. Depressziójáról nem volt tudomásom, de zaklatott életet élt, az tagadhatatlan.
Magyarországi legnagyobb sikereit a Dunaferrben érte, ahol Kertész Balázs volt a csapat kapitánya.
– Megdöbbentett a hír – mondta jobbszélső. – Elképzelni sem tudom, mi történt, az öngyilkosság hihetetlen számomra, mert egy életigenlő embernek ismertem meg. Szeretett bulizni, mindig jókedvű, bár igen heves vérmérsékletű volt.

Hernández Vladimir

Szül.: 1971. 01. 22., Havanna

Elhunyt: 2004. 11. 24., Pamplona

Magasság: 196 cm

Súly: 106 kg

Európai klubjai: Szolnok, Nyír-egyháza, Dunaferr, Portland San Antonio

Válogatottság: kubai 191, magyar 2

Eredmények: magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes, Spanyol Szuperkupa-győztes, KEK-győztes, Bajnokok Ligája-döntős

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!