Hírek

2004.11.09. 01:01

Mindig nyolc Reggelt vett

Kiss László Tibor (35) először tizennyolc éves korában nyert, ötszáz darab lottószelvényt a TVR-Héttel. Ötszáz totó 1987-ben ötezer forintot ért. László első fizetése a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei balkányi téesznél, havi kétezer forint volt.

Izing Antal

[caption id="" align="alignleft" width="220"] Először tizennyolc évesen nyert, szintén Axel Springer-lappal. Tegnap Gondos Orsolya gratulált a játék győztesének.
[/caption]Amikor Balkányba megjött a totóköteg, a postamester felajánlott érte négyezer forintot. László nem adta. A téeszben totócsapat alakult. Tudományos számítások előzték meg a kitöltést. Egy fillért sem nyertek.
A milliókra várni kellett tizenhét évet. Ugyan egy magazinnal időközben bekukkantott félmillió forint. A Reggel-sztori három hete, az első lapszám megjelenése előtti vasárnap este kezdődött. László látta a tévéreklámot. Öt kocsi? Ötvenöt millió? Na, ne!
– Rámozdulok – gondolta. Másnap reggel a balkányi postán megvette az összes Reggelt. Mert a tett halála a halogatás. Ezután Szakolyba autózott, ahol szintén felvásárolta a Reggeleket. Nyolc Reggelt vett két héten át minden áldott reggel. 5520 forintjába került, a szombati lapszámokat nem számolva, mert azokkal autót akar nyerni. Előfordul, hogy László naponta 60-80 nyereményszelvényt visz a postára. Ez a szórakozása. Volt egy élelmiszerboltja, nem is akármilyen. Bérelt sörözőt, de szívzűrök miatt leszázalékolták. Családja még nincs. Nem megrögzött agglegény, de megfontolt. Azt szokta mondani, megspórolt két válást. Nyugdíja 29062 forint. A Reggel nyereménye tizenkét és fél évnyi nyugdíja.
– László! Beszélgettem a kolléganővel – jegyeztem meg a bank felé ballagva –, aki önt telefonon értesítette. Azt mondta, olyan nyugodtan fogadta a hírt, mintha azt mondta volna önnek, hogy holnap esni fog az eső.
– Nagyon örültem neki. Kolléganőjük pontosan tizenhét óra két perckor hívott. Még ezt is tudom. Csak én inkább itt belül szoktam örülni. Nem vagyok olyan ujjongós. A pénznek pedig lesz helye.
Belül örült annak az egymilliós amerikai útnak is, melyre nővérével indult. Barcelonába utazott hosszú hétvégére. Amit szintén nyert. László, a notórius nyerő, mostanában már éppen szóvá tette édesanyjának:
– Valami szerencsétlenségi bogyót vehettem be. Hónapok óta se egy póló, se egy doboz gyufa vagy egy kóbor övtáska. Egészen el voltam már kenődve, mikor beütött a Reggel 5,5 milliója.

KISS LÁSZLÓ TIBOR

– 1969-ben született

– Érettségi után kereskedelmi végzettséget szerzett

– Boltja volt, aztán sörözője

– Szíve miatt nyugdíjazták

– Naponta 60-80 nyereményszelvényt ad fel

– Élete legnagyobb nyereményét lapunknak köszönheti

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!