Hírek

2004.12.24. 08:21

Ingyenes ünnepi csevegés

A UPC-s ügyfeleknek nem kell fizetniük, ha ma bármelyik telefontársasághoz tartozó fővárosi ismerősüket hívják. A Matávosok este hat után a helybéli matávosokat, 25–26-án pedig a távolabbiakat is térítés nélkül tárcsázhatják.

Hajnal László

Telefonüdvözleteinket nem érdemes ma este hat előtt lebonyolítani. Majdnem hárommillió előfizető telefonálhat ingyenesen a karácsonyi ünnepek alatt, illetve az év utolsó napján. A hazai vezetékes piacon meghatározó súlyú Matáv 2,8 millió ügyfele különbözően részesül a kedvezményből. Bár a szabadnapra keresztelt kedvezményt elvileg csak jövő év elejétől vezették volna be, a társaság vezetése mégis úgy döntött, hogy azt már az ünnepek alatt élvezhessék az ügyfelek. Ezek szerint a bázis, a csevegő és a sokatmondó díjcsomagok előfizetői – számuk 1,2 millió – szenteste, 24-én, illetve szilveszterkor este hat után ingyen bonyolíthatják helyi és azonos körzetszámhoz tartozó beszél-getéseiket a Matáv hálózatán belül.

Karácsony első és második napján, tehát 25-én és 26-án viszont már valóban határtalan a csevegés. A két nap alatt ugyanis a Matáv valamennyi lakossági ügyfele egész nap, korlátlan irányban, tehát távolsági beszélgetést is folytathat ingyenesen. Az említett engedmények nem vonatkoznak a telefonvonalon bonyolított internetre. Hasonló módon kedveskedik ügyfeleinek a UPC és a csoportjába tartozó Monor Telefon Társaság. A Pest megye délkeleti részén 43 települést ellátó Monor-tel hazánkban elsőként vezette be az év végi ünnepnapokon az ingyenes telefonálási lehetőséget. Eszerint december 24-én és 31-én egész nap, a 29-es körzeten belül a helyi és az érintett települések között bonyolított beszélgetésekért sem kell fizetni egyetlen fillért sem. A hazai kábeltévépiacon legnagyobb részesedéssel bíró UPC a fővárosi ügyfeleinek kedvez a jeles ünnepeken. A UPC telefon-előfizetői szenteste és szilveszterkor budapesti számokat egész nap díjmentesen hívhatnak, függetlenül attól, hogy esetleg elsöprő többségben lévő Matáv-vonalat tárcsáznak. A vezetékes telefontársaságok karácsonyi engedményei az internetre nem vonatkoznak. A mobil cégek nem adnak külön kedvezményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!