Hírek

2004.12.11. 00:00

Politikust vertek a meggyilkolt Szlávy emberei

Legkorábban februárban fejeződhet be a Szlávy-ügy nyomozása. Bár a gyilkosság már vádképesnek tűnik, ám a gyanúsítottak beszélni kezdtek más bűnügyekről is.

Szemán László

Az egykor a Balaton-környék urának tartott Szlávy Bulcsút 1997. július 31-én gyilkolták meg. Holtteste csak idén január 24-én került elő a XII. kerületi Székács utca egyik garázsának szerelőaknájából, a beton alól. Azonosítani csak dr. Bognár Gyula, igazságügyi orvos szakértő tudta, aki összehasonlította az előkerült holttest koponyáját Szlávy fotójával. Az azonosság szinte százszázalékos. Az ORFK „döglött ügyek” osztályának nyomozói szerint Szlávy Bulcsút saját testőrei húzták csőbe W. László megbízásából. Szlávy szexuális aktust létesített az állítólagos megbízó barátnőjével, aki azt állította, hogy megerőszakolta őt. A gyanúsítás szerint az egyik testőr, M. Gábor szervezte meg a végzetes találkozót W. budaörsi irodájába. Itt pedig vagy W. László, vagy a másik testőr, B. László lőtte tarkón Szlávyt. Már idén vádemelési javaslattal szerették volna lezárni a vizsgálatot, ám azt várhatóan csak februárban fejezik be. A gyanúsítottak közül az egyik ugyanis beszélni kezdett. Többek között arról, hogy Szlávy Bulcsúnak köze volt egy politikus 1997-es megveréséhez. Állítólag megnevezte azt, aki megbízta Szlávyt, hogy embereivel veresse félholtra az érdekköreit megsértő politikust. A verőlegényeket egyébként elfogták és elítélték, ám a megbízó személye eddig még ismeretlen volt. A politikus – két évvel megverése után – kifejtette, hogy a döntéshozók sérthetik olyan csoportok érdekeit, amelyek nem a politika játékszabályai szerint orvosolják a sérelmeiket. A politikus biztos volt abban, hogy a támadók nem kapcsolódtak egyik párthoz sem.

Tagad a megbízó

W. László ma is állítja, hogy nem ő ölette meg Szlávy Bulcsút, bár haragban volt vele a történtek miatt. Szerinte amikor ott találta irodájában a holttestet, megijedt, és eltüntette azt. Miután hírül vette, hogy a rendőrök érdeklődnek utána, bebetonozta, majd idén januárban ki akarta ásni. Ez azonban nem büntetendő cselekmény.

a gyilkosság már vádképesnek tűnik, ám a gyanúsítottak beszélni kezdtek más bűnügyekről is. Szemán László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!