Hírek

2005.02.08. 00:00

Bontanak a Nyugati mellett

Ma hirdetnek ítéletet a Pólus Holding kontra Ballymore-ügyben.A Demján Sándor érdekeltségei közé tartozó cég pert indított a Nyugati pályaudvar melletti területért.

Rados Virág

Mint a Reggel már megírta, a Demján Sándor érdekeltségi körébe tartozó cég pert indított a Nyugati pályaudvar mögötti területért. Ezt a Lehel és a Bulcsú   utca, a vasúti sínek és a Ferdinánd híd határolja. A 82 ezer négyzetmétert egy versenytárgyalást követően adta el a MÁV Rt. a Bally-more Propertiesnek 3,25 milliárd forintért. Demjánék azonban elővásárlási jogukra hivatkoztak, amely szerintük a tárgyaláson is érvényben volt.
Az ír óriáscég javában végzi a bontási munkálatokat a területen. Ezt a MÁV-val kötött szerződés szerint két éven belül kell befejez-niük – mondta el Dornbach Alajos, a cég jogi képviselője. Az óra attól a pillanattól ketyeg, amikor a vasút végleg kiköltözik a helyről. A beruházás során összesen 160 ezer négyzetméter hasznos alapterületű épületek készülnek. Bennük zömmel lakásokat, az utcafronton és a földszinten irodákat, közösségi célú létesítményeket alakítanak ki.

Kilenc lakónak bérlakásokat építenek

Bontásra ítélték a Lehel utca 3. szám alatti lakóházat is.

Az írek huszonhat lakóból tizenhéttel tudtak megállapodni a kártalanításról – mondta el Dornbach Alajos. E családok vállalták, hogy a kialkudott pénzből saját tulajdonú ingatlant vásárolnak. Kilencen azonban bérlők akarnak maradni. A befektető nekik bérlakásokat épít Budapesten. A hetven éven felülieknek nem kell majd bérleti díjat fizetniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!