Hírek

2005.02.03. 00:00

Elítélték a tanúskodni induló nők támadóit

Nagy Eszter Dóra

Két éve, február 14-én, megtámadtak két nőt Budapesten, a Rottenbiller utcában. Egyiküket lelőtték, a másikat megkéselték. Később kiderült: anya és lánya tanúskodni indultak a bíróságra. A hatóságok ezért a vádlott baráti körében kezdték el keresni a támadókat. A vádlottak padjára két fiatalember került. Egyikük be is vallotta a bűncselekményt, társa még az ítélethirdetés után is ártatlanságát hangoztatta.
A támadók a társasház padlásfeljárójánál várakoztak áldozatukra. Előbb az akkor huszonkét éves lány indult útnak a bíróságra. Azonnal rálőttek. A combján találta el a lövedék, ettől összeesett. Ekkor közelről ismét meglőtte az egyik támadó. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, a bíróság szerint élete perceken múlt. Anyja a puffanásokra rohant ki a lakásból, őt a másik tettes megkéselte. Mindketten túlélték a történteket, de a lelőtt lány maradandó károsodást szenvedett. A két támadó első fokon 14 év 6 hónap, illetve tíz év fegyházbüntetést kapott. Az ítélet ellen fellebbeztek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!