Hírek

2005.02.08. 00:00

Fejlődőben a lovasturizmus

Az idei utazási kiállítás egyik kiemelt témája a lovasturizmus. A külföldiek korábbi túlsúlya után ma már a hazai vendégek vannak többségben.

Teszler Vendel

[caption id="" align="alignleft" width="198"] Egyre több gyermeket is találni a lovaglók között. A lósport fegyelemre, felelősségvállalásra tanítja őket.
[/caption]A lovaglás egész évben űzhető, minden izomzatot megmozgató, remek sport. A mozgás öröme mellett a természet szépségeit is élvezhetjük. Tökéletes kikapcsolódást nyújt. Hátránya, hogy elég költséges szórakozás. Nagyértékű állatokat, drága szerszámzatot igényel. Egy megfelelő szolgáltatást nyújtó helyen ma átlagosan 2000 forintos óradíjért lovagolhatunk. Sokszor a tenisz és fitnesz belépők, bérletek árai sem maradnak el jelentősen a lovaglásétól.
Amíg a rendszerváltást követően zömében csak külföldiek ruccantak át hozzánk lovagolni, addig ma már a belföldi vendégek vannak fölényben. Sőt, az igényeknek megfelelően a gyermekek felé nyitottak a szolgáltatók.

A mozgás öröme mellett a természet szépségeit is élvezhetjük. Tökéletes kikapcsolódás.

A fiatalok kezdik felfedezni
a lovaglás szépségeit. A szakemberek szerint fontos, hogy a gyermekek minél előbb lóra ülhessenek. A lósport állatszeretetre, fegyelemre, tiszteletadásra, felelősségvállalásra tanítja a fiatalokat. A rendszeresen lovagló tizenévesek könnyebben jutnak túl az életkorukkal járó megpróbáltatásokon.
A lóval együtt töltött idő alatt jó tulajdonságaink kerülnek előtérbe – vallják a szakértők.
A lovaglás iránt érdeklődők az utazási kiállításon bővebb információhoz juthatnak a fentiekről. A BNV területén a vendégek március 19-én és 20-án különböző bemutatókat is megtekinthetnek.

Jön Dél-Amerika, hat új ország a kiállítók között

A márciusi Utazási kiállításon öt világrész 34 résztvevője mutatja be turisztikai kínálatát a Budapesti Nemzetközi Vásárközpontban. A rendezvény történetében idén először lesz jelen Argentína, Brazília, Peru, Uruguay, a Dominikai Köztársaság és Srí Lanka.

A Hungexpo Rt. eseménye március 17-én szakmai nappal nyílik. A nagyközönség március 18. és 20. között látogathatja a kiállítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!