Hírek

2005.02.12. 00:00

Ikvai a hatodik főpolgármester-helyettes

Zsidai P.

Ikvai-Szabó Imre szabad demokrata városatya a főváros hatodik főpolgármester-helyettese lesz, értesült a Reggel. Bőhm András szerint a fővárosi MSZP-képviselők biztosan támogatni fogják a jövő keddi rendkívüli közgyűlésen. A liberális frakcióvezető szerint a szocialisták belátták, nem tartható tovább az Atkári János távozásával előállt helyzet. – Fontos területek maradtak hatáskör nélkül, amelyeket Ikvai fog átvenni.
Így a közműcégek gazdálkodása, az informatikai beruházások és
a városfejlesztés – mondta. Kérdésünkre közölte, utóbbin a volt gázgyár, a közraktárak, az Erzsébet tér és a városháza III. udvarának beépítését jelenti.
Ez a szocialisták visszavonulását jelzi, hiszen néhány hete koalíciós partnerüknek két tanácsnokot ajánlottak Ikvai helyett. Kupper András fideszes fővárosi politikus szerint Ikvainak már fizikailag sem lesz helye a pulpituson. Legfeljebb, ha a főjegyzőt egy sámlira ültetik. 

Egy derűs ember

Ikvai-Szabó Imre szociálpolitikus, 44 éves, két gyermek apja, az egészségügyi és szociális bizottság elnöke. Ferge Zsuzsa tanítványa volt, diplomáját pedagógusként szerezte. 1975 és 1995 között folk-, rock- és country-együttesekben zenélt. Magát derűs embernek tartja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!