Hírek

2005.02.07. 00:00

Továbbra is vezet a Fidesz

BAMA

A felmérés

A nők körében Orbán a népszerűbb

Közvetlen miniszterelnök-választás esetén a férfiak inkább Gyurcsányra voksolnának, közülük 27,2% választaná Gyurcsány Ferencet. Orbán Viktorra közel 6%-kal kevesebb férfi szavazna. A nők közül viszont többen preferálják Orbán Viktort a jelenlegi miniszterelnöknél. Meg kell említenünk, hogy kiemelkedően magas a nők között a „Nem tudja” választ adók aránya.

Az életkor szerinti megoszlást és a miniszterelnök személye közötti összefüggést vizsgálva továbbra is érvényesül a Fidesz jelentős fölénye a két fiatalabb, míg az MSZP-é a két idősebb korosztály tekintetében. A 45–59 évesek vannak a legkevesebben a „Nem tudja” választ adók között, és az ő korosztályukban vannak legtöbben, akik más személyt szeretnének a miniszterelnöki székbe.

A „Nem tudja” választ adók közül legtöbben a 60 feletti korosztályhoz tartoznak, de a 18–29 éves megkérdezetteknek is csaknem egyharmada mondta, hogy nem tudja, kire szavazna.

Pártelnökök találkozója volt a legérdekesebb

A múlt hét legfontosabb eseménye a parlamenti pártok elnökeinek találkozója volt. Ez Gyurcsány sikerének tekinthető, de a Fidesz szakértőinek kitiltása a megbeszélésről, az ellenzéki pártnak kedvezett. Jól jöhetett Orbán Viktornak a Monetáris Tanács körüli csörte is. A kormányfő azzal nevezte meg a testület új tagjait, hogy azoknak Járai Zsigmond is örül, ám a bankelnök még aznap közölte: kész tények elé állították.

Ronthatott viszont a Fidesz népszerűségén Szita Károly állítólagos titkosszolgálati aktáinak nyilvánosságra kerülése. A Fidesz alelnöke kénytelen volt elismerni: az ügy már számukra is kínos.

A múlt héten folytatódott a főpolgármester népszerűségvesztése. Egy horvát lap kavart vihart körülötte, azt állítva, hogy adriai nyaralóját adócsalással vásárolta és újította fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!