Hírek

2005.03.29. 00:00

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Magda Sándor palántái már kibújtak a földből
Dr. Magda Sándor (59), Gyöngyös szocialista országgyűlési képviselője egyáltalán nem véletlenül lett a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke. A Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Károly Róbert Főiskola főigazgatója szabadidejében is a kerttel, elsősorban a dinnyetermesztéssel foglalatoskodik. A közeli napokban nagy örömmel újságolta, hogy a közel 120 ezer növényt biztosító palánták már kibújtak a földből. (rm)

Lezsák Sándorék perselye színültig megtelt pénzzel
Lezsák Sándor (55), tiszakécskei országgyűlési képviselő már többszörös nagyapa. Egy éve malacperselyt ajándékozott az akkor másfél éves unokájának, amelybe azóta közösen gyűjtötték a pénzt. Az eltelt idő alatt Máté jókorát nőtt, s a malac is színültig megtelt. Úgy határoztak hát, összetörik. A benne talált 26 ezer forintból diavetítőt, diafilmeket vásárolnak, de jut pénz egy kicsi sátorra és egy kis pecabotra is. (öcs)

Rákos Tiborék megverték az újságírók csapatát
Dr. Rákos Tibor (39), a Fidesz Csongrád megyei országgyűlési képviselője korábban NB I-es kosárlabdázó volt. Kedvenc sportágától ma sem szakadt el, most a streetballban jeleskedik. Általában a parlament csapatát erősíti a kis híján két méter magas honatya. A rutinos gárda jól muzsikál, volt verseny, ahol döntőt is játszottak. A képviselő a legértékesebb trófeának mindenesetre az újságírók csapata skalpjának megszerzését tartja. (szs)

Gráf József sokat síel, de a tenisz is megmaradt
Gráf József (58), az MSZP Baranya megyei országgyűlési képviselője a parlamenti szünetet az olasz Alpokban, Livignóban sieléssel töltötte. – Már négy éve gyakorlom ezt a sportot – mondja –, elég jól megy, feleségem csak idén kezdte, de remekül halad. Újabban kihasználok minden szabadidőt arra, hogy síelhessek. Januárban kipróbáltuk a havat Garmisch-Partenkirchenben is. Ám az új hobbi nem taszítja le a trónról a régi kedvencet, a teniszt. (ba)

Ezek is érdekelhetik