Hírek

2005.04.12. 00:00

A hálózat megbukott, de a lányok nem

Tóth T.

Ötszáz magyar lány szerepelt egy múlt héten lebukott firenzei prostituálthálózat listáján. A hölgyek kéthetente váltották egymást, naponta száz eurót kaptak a „munkáért.” Valamennyien egy pesti műsorújság hirdetésére jelentkeztek. Az a nő, aki magyar lányokat szervezett be, már börtönben van.

A római magyar konzulátus vezetője lapunknak megerősítette, hogy a harminc év körüli magyar kerítőnőt a firenzei Sol- licciano fegyházban tartják fogva. Török Tamás elmondta, hogy a nő nem kérte a segítségüket, saját ügyvédje védi majd az ellene indult eljárásban. Az olasz jogszabályok a csaknem ötszáz magyar lányt nem érintik. Rómában kizárólag azokat büntetik, akik közreműködnek a prostitúció szervezésében. Az örömlányokat nem.

Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozóiroda sajtóreferense lapunkkal közölte, hogy a magyar hatóságok sem nyomoznak az ügyükben. Külföldön követték el a szabálysértést, így a római rendőrség hatáskörébe tartozik az ügy.

Sikerült utolérnünk egy Olaszországban dolgozó táncosnőt. A neve elhallgatását kérő fiatal hölgy azt mondta, tapasztalata szerint ma hajtóvadászat folyik a magyar munkavállalók ellen az olasz nagyvárosokban. Mindenkit zaklatnak, még akkor is, ha tisztességes munkát végez, illetve ha van munkavállalási engedélye.

Földi Ágnes nem lepődött meg a történteken

Már két évvel ezelőtt felhívtuk a magyar törvényhozás figyelmét arra, hogy a magyar lányok tömegesen külföldre mennek majd dolgozni. – Ezt mondta a prostituáltak érdekvédelmi szervezetének elnöke, Földi Ágnes. – El lehet képzelni, mennyien lehetnek Európa-szerte, ha egyetlen városban ötszázan szerepeltek a listán. Spanyol- és Németországban, de Amszterdamban is százával vannak. Sokan annyi időre mennek külföldre, amíg itthon elévül a prostitúcióért kapott büntetésük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!