Hírek

2005.04.07. 00:00

Fekvőrendőrre váró lakók

Hárommillió forint. Ennyi pénzből lehetne tíz fekvőrendőrrel biztonságosabbá tenni a Mátyásföldi Zsenge utca környékének közlekedését.

Lázin Miklós András

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Kovács Raymund (balra) azt mondja: a korábban csendes mellékutcában délben is folyamatos az autóforgalom
[/caption]A mátyásföldi Zsenge és Írisz utca környékének lakói a közelmúltban aláírásgyűjtésbe kezdtek azért, hogy utcáik végét lássák el fekvőrendőrökkel. A polgári mozgalomra azért került sor, mert a Bökényföldi és Újszász utcán reggel és délután hömpölygő forgalom egyre inkább a mellékutcákba terelődik.

– Felháborító, hogy a kis közlekedési folyosókat kerülőútnak használják a türelmetlen autósok – dühöng a Zsenge utcában élő Kovacsik László (64). A háborgó mátyásföldi nyugdíjas véleményét több százan osztják.Közéjük tartozik Pap Tibor (51) és Pap Tiborné is. A házaspár a Reggelnek elmondta, a környéken közel száz gyermek él, akik pont a legveszélyeztetettebb napszakban, azaz reggel és este vannak az utcákon. Kész csoda, hogy eddig nem történt baleset. – Az meg egyenesen döbbenetes, hogy az utóbbi időben már a teherautók is megjelentek itt – árnyalja tovább a képet Pál Tibor.

Kovács Raymund (36), a XVI. kerületi önkormányzat képviselő-testületének tagja mindehhez hozzáteszi, a közelmúltban halálos baleset történt az egyik kereszteződésben. Megtudtuk, egy-egy fekvőrendőr elkészítése 250-300 ezer forintba kerül. Azaz nagyjából hárommillió forint elegendő lenne a lakók életének, biztonságának megóvásához. Az önkormányzat ebben az esztendőben hatmillió forintot szán fekvőrendőrökre. E keret terhére elsősorban a tanintézmények környékén kívánnak utcabútorokat elhelyezni.

Polgármesteri ígéret, amely nem teljesül

Kovács Raymund a Reggelnek elmondta, eddig valamivel több mint száz aláírást gyűjtöttek össze a lakók. A polgárok a múlt héten megkeresték

Szabó Lajos Mátyás polgármestert, aki megígérte, lépéseket tesz érdekükben. A korábban földes utcákat egyébként kereken három esztendeje aszfaltozták le. Akkor az itt élők telkenként negyvenötezer forint hozzájárulást fizettek. Megtudtuk, a telep túlfelén ipari övezet létesült, s az itt keresztülvágó, a dugókat elkerülni igyekvő teherautók arra a területre igyekeznek. A helyiek azt beszélik, állítólag egy lakóparkot is terveznek a közelben.

Szabó Lajos Mátyás polgármestert, aki megígérte, lépéseket tesz érdekükben. A korábban földes utcákat egyébként kereken három esztendeje aszfaltozták le. Akkor az itt élők telkenként negyvenötezer forint hozzájárulást fizettek. Megtudtuk, a telep túlfelén ipari övezet létesült, s az itt keresztülvágó, a dugókat elkerülni igyekvő teherautók arra a területre igyekeznek. A helyiek azt beszélik, állítólag egy lakóparkot is terveznek a közelben. Kovács Raymund (balra) azt mondja: a korábban csendes mellékutcában délben is folyamatos az autóforgalom -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!