Hírek

2005.04.25. 00:00

Megvette becsődölt cégét

Tanulságosnak tartják a rendőrök a Club 51 Kft.-nél történt csődbűntettet. Egyelőre két gyanúsított van, egy hitelező magánszemély és az ügyvezető.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A becsődölt Club 51-et új tulajdonosa a kiskunlacházai volt téesz-irodaépületben ismét működteti
[/caption]Egyelőre még csak vizsgálódnak a rendőrök a bonyolult ügyben. Amit eddig tudni lehet: tizenötmillió forint kölcsönt adott a Club 51 Kft.-nek V. Z. A céget csőd miatt felszámolták. A vállalkozó futhat a pénze után. Ráadásul gyanúsítottként hallgatták ki a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénzügyi nyomozói. V. Z. az adósság fejében megvette a kiskunlacházai cég berendezéseit. A tartozást engedményezte saját cége felé. A berendezésnek azonban nyoma veszett. A cég két tulajdonosa tanúként azt vallotta: nem tudnak a tartozásról, mint ahogy arról sem, hogy a berendezést eladták V. Z-nek.

A nyomozók okirat-hamisítással és adócsalással gyanúsítják V. Z-t, valamint csődbűntettel a cég volt ügyvezetőjét. V. Z-nek azonban okiratai vannak a történtekről, és feljelentette a két tulajdonost. Emiatt az NNI-nél hamarosan ismét kihallgatják őket. A rendőrök egyébként is tanulságosnak tartják a cégnél történt eseményeket.

Időközben a Club 51 Kft. felszámolója 65 millió forint plusz áfáért eladta a céget az egyik volt tulajdonos érdekeltségi körébe tartozó vagyonkezelő kft.-nek. Ennek a cégnek a tulajdonosa lényegében saját becsődölt vállalkozását vette meg. A Club 51 hitelfelvétele 131,4 millió forint volt. Ebből bankok 85 milliót adtak, a többit egy cég és két magánszemély. A felszámoló bevétele még a bankok kielégítésére sem volt elég. Az ezzel kapcsolatos összes irat a birtokunkban van.

A Club 51-et csak hitelből vehették meg. Egy magát megnevezni nem kívánó rendőrtiszt szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével meg lehetne vizsgáltatni a kölcsönt adó bankok „ügyben gyakorolt hitelezési szokásait”. A rendőrök tovább nyomoznak az ügyben.

Részletes, feltáró nyomozást folytatnak az NNI-nél

Horváczy Emese, az NNI szóvivője elismerte, hogy a pénzügyi nyomozók vizsgálják a Club 51 Kft.-nél történt csődbűntettet. Elmondta: a nyomozók széles körű vizsgálatot folytatnak, annak eredményéről a vizsgálat lezárása után adnak tájékoztatást. Más forrásból megtudtuk, hogy a nyomozók figyelmét felkeltették a Club 51 volt tulajdonosainak érdekkörébe tartozó cégbirodalom terjeszkedésének egyes fázisai. V. Zorán feljelentését egyelőre vizsgálják, hogy az alapján megfogalmazható-e gyanúsítás a Club 51 két volt tulajdonosával szemben.

66 millió forint a kár

Hitelfelvétel: 131 millió Ft

Felszámoló bevétele: 65 millió Ft

Kifizetetlen hitel: 66 millió Ft

Felszámoló bevétele: 65 millió Ft

Kifizetetlen hitel: 66 millió Ft A becsődölt Club 51-et új tulajdonosa a kiskunlacházai volt téesz-irodaépületben ismét működteti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!