Hírek

2005.06.08. 06:35

Argentína vagy Brazília holnap hajnalban ünnepelhet

Argentína vagy Brazília már magyar idő szerint csütörtökre virradóan ünnepelhet, az összecsapásuk győztese már biztos résztvevője a jövő évi, németországi világbajnokságnak.

Szabó Tamás

Argentína jelenleg egy ponttal vezet a dél-amerikai zónában Brazília előtt. Buenos Airesben a hazai válogatott javítani próbál, az együttes a hét végén 2-0-ra kikapott Ecuadorban. Az argentinok szövetségi kapitánya, Jose Pekerman a vesztes derbin gyakorlatilag a B válogatottat küldte harcba, ma viszont (magyar idő szerint holnap hajnali fél háromkor) Brazília ellen már a lehető legerősebb gárda szerepel. A brazilok legutóbb fölényesen 4-1-re verték Paraguayt, vagyis remek formában érkeznek az argentin fővárosba. Crespo, Riquelme, Aimar az egyik, Ronaldinho, Kaká és Adriano a másik oldalon, tehát zseniális előadásra, fantasztikus futballlra van kilátás Buenos Airesben.

Eközben Európában nem játszanak rangadót, egyetlen presztízsmeccs sincs a mai programban. A 2. csoportban az ukránok az Európa-bajnok görög válogatotthoz utaznak, s ha nyernek, akkor gyakorlatilag továbbjutók. Az Andrij Sevcsenko által fémjelzett gárda ötpontos előnnyel vezet a görög csapat előtt, magyarán egy esetleges győzelemmel szinte behozhatatlan előnyre tesz szert. A csoport harmadik helyén álló világbajnoki bronzérmes törököknek sem mindegy az athéni összecsapás, ők két ponttal vannak lemaradva a görög gárdától. Spanyolország először állhat a 7. csoport élére. Luis Aragónes együttese Valenciában a listavezető Bosznia-Hercegovinát fogadja, s abban bízik, hogy gördülékenyebben játszik, mint szombaton Litvánia ellen. Akkor Luque távoli lövésével nyertek a spanyolok, a gólszerző szerint a bosnyákok ellen végre nyugodtan játszhatnak, hiszen a sorsuk a saját kezükbe került.

Az 5. csoportban Skócia élethalálharcot vív Fehéroroszországban. A brit gárda négy ponttal marad el a pótselejtezőt érő második helytől, az éllovas Olaszország nyolc ponttal előzi meg. Ha riválisa, a fehérorosz gárda nyer, akkor pontszámban beéri a második helyen álló norvégokat.

2. csoport: Kazahsztán –Törökország, Dánia–Albánia,

Görögország–Ukrajna

3. csoport: Lettország–Liechtenstein, Észtország–Portugália, Luxemburg–Szlovákia

4. csoport: Feröer-szigetek–Írország, Fehéroroszország–Skócia

7. csoport: Spanyolország –Bosznia-Hercegovina

8. csoport: Izland–Málta -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!