Hírek

2005.07.26. 06:31

Cseh László 100 méter háton a középdöntőben

A montreali úszó-világbajnokság hétfői napján elsősorban Cseh Lászlóra figyeltünk. Az olimpiai bronzérmes kitűnőség ezen a napon, a fontossági sorrendet tekintve, harmadik számában úszott, hiszen mind a 200, mind a 400 méter vegyes is lényegesen fontosabb. Ráadásul előbbi számban érmet, utóbbiban pedig, titkon, aranyérmet vár tőle a közvélemény.

Hegyi Á.

Azonban a maga módján a 100 méter hát is fontos volt. Először azért, mert az igazán fontos dolgok előtt jól jön egy kis bemelegítés, a tétet érezve szokni egy kicsit az uszoda légkörét, ismerkedni a vízzel, a medencével. Másrészt pedig a 100 méter hát az a szám, amelyben id. Cseh László annak idején Európa-klasszisnak számított. Fia ennek megfelelően oda is tette magát rendesen. Saját futamát megnyerte, méghozzá országos rekordjától (54.61) alig elmaradva, 54.89-es idővel, megelőzve az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok, osztrák Markus Rogant. Az utolsó két futamban csupán négyen voltak gyorsabbak, közülük ketten is csak egy századmásodperccel, azaz magyar idő szerint ma hajnalban Cseh Laci a középdöntőben is rajtkőre állhat.

A női 1500 méteres selejtezők nem sok örömöt tartogattak, hiszen sem Risztov Éva, sem Nagy Réka nem jutott döntőbe. Risztov sérülésekkel tarkított felkészülése (illetve annak hiánya) folytán közel húsz másodperccel maradt el egyéni legjobbjától. Döntőbe jutott viszont Jakabos Zsuzsanna, aki átmentette remek formáját a két aranyérmet hozó ifjúsági-Európa-bajnokságról. A 200 méter vegyes döntőjébe a nyolcadik idővel jutott be. A döntőt – miként a női pólóválogatott meccsét – lapzártánk után rendezték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!