Hírek

2005.07.16. 00:00

Egy-másfél hetet csúszik a Panel plusz program

Bár eredetileg tegnap indult volna a Panel plusz program, információink szerint csúszik a kedvező hitelkonstrukció startja.

B. J. A.

A panelfelújítási program keretében egy lakáshoz maximum 400 ezer forint pályázati pénz nyerhető el, de ugyanennyit kell hozzátennie a helyi önkormányzatnak és a lakóknak. Utóbbiak közt sokan vannak, akik az egyharmadnyi önrészt nem képesek előteremteni, sőt nem ritka az az önkormányzat sem, amely ugyancsak forráshiánnyal küzd, ilyen célra már nem futja. Rajtuk hivatott segíteni a kedvező feltételekkel felvehető kölcsön, a Panel plusz. A program gazdája a Magyar Fejlesztési Bank, ám úgy tudjuk, még nem sikerült az MFB-nek befejeznie a tárgyalásokat a partnerbankokkal.

Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy egy-másfél hetes csúszásra lehet számítani. Az idő annyiban sürgeti a panellakásukat hitelből korszerűsíteni kívánókat, hogy a pályázat beadásának végső határideje szeptember 30. Mint azt az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatalban megtudtuk: az elbírálásnál nem fognak ragaszkodni a megkötött kölcsönszerződéshez, elfogadják a hitelígérvényt is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!