Hírek

2005.07.28. 00:00

Enyhülhet a Fidesz–MDF hideg viszonya

Pokorni szerint a Fidesz és az MDF politikai céljai és stratégiája közös.

Sz. Sz.

– Nem szeretnénk magunkkal cipelni azokat a feszültségeket, amelyek a köztársaságielnök-választás ügyében kialakultak. Magyarán mi kezet nyújtunk az MDF-nek, azt gondoljuk, hogy együtt kell dolgoznunk, örülök annak, ha nem pereskednek – fogalmazott az alelnök tegnap a köztévé műsorában. Mindezt arra a kérdésre fejtette ki, mely azt firtatta: hogyan értékeli, hogy az MDF korábbi szándékával ellentétben a tegnapi hírek szerint mégsem pereli be Áder János frakcióvezetőt a köz-társaságielnök-választás során tett kijelentései miatt.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője azt közölte: egyetért Pokornival abban, hogy a két politikai erőnek közösek a céljai és az érdekei, ám „a kérdés az, hogy ezt a Fideszen belül rajta kívül hányan tudják és hányan vallják”. Herényi szerint jelentős előrelépés lehet a két párt viszonyát illetően, ha ez a Fideszen belül általános nézetté tud válni.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!