Hírek

2005.08.01. 00:00

Félbeszakadt a verseny, Talmácsi a negyedik lett

A nyolcadik helyről rajtolva a negyedik lett Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság Német Nagydíján, a Sachsenringen.

Malonyai P.

A versenyt nem fejezték be a motorosok, hét körrel a vége előtt leintették a futamot a sok bukás miatt. Közülük a San Marinó-i Poggiallié volt a döntő, feltehetően azért, mert úgy esett el, hogy motorja a pálya közepén maradt. A szakértők szerint Talmácsi – aki egy hatos bolyban haladt mindvégig – egyértelmű vesztese a korai leintésnek, mert ő általában az utolsó körökben szokta megfogni a többieket. Ennek nem mond ellent, hogy a közelmúltban meglehetősen sokan bírálták azért, hogy túl sokat kockáztat. Arra intették, legyen óvatosabb, elégedjen meg néha egy-egy gyengébb eredménynyel, mert a legfontosabb, hogy ott maradjon az összetett pontverseny élmezőnyében.

Azért is mondható balszerencsésnek a magyar motoros, mert láthatóan jó formában versenyzett, egyáltalán nem látszott rajta, hogy az időmérő edzéseken nem úgy ment, ahogy tervezte. Megjegyzendő, hogy szombaton, amikor a nyolcadik idő volt az övé, pontosan látta, mi az oka annak, hogy lassúbb volt a vártnál. Elmondta, nincs elkeseredve, mert pontosan tudja, hol és miben hibázott, mi több, arra is kész terve van, hogy miként küszöbölje ki a hátráltató tényezőket.

A Német Nagydíjon tehát a hét körrel a cél előtti állás lett a végeredmény. Így a finn Kallio (KTM) győzött a svájci Lüthi (Honda), az olasz Simoncelli (Aprilia) és Talmácsi Gábor (KTM) előtt. A másik magyar induló, Tóth Imre (Aprilia) a 20. helyen végzett. Az összetett pontversenyben Lüthi (119 pont) vette át a vezetést, mögötte Kallio (116) és Talmácsi (113) következik. Tóth Imre a 24. helyen áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!