Hírek

2005.07.26. 00:00

Fidesz: Gyurcsány nem vonult ki cégei mögül

Sz. Sz.

Gyurcsány Ferenc cégei úgy állhattak üzleti kapcsolatban az állammal, hogy közben tulajdonosuk miniszter majd miniszterelnök lett – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Balsai István fideszes képviselő. A honatya emlékeztetett a kormányfő szavaira, aki két évvel ezelőtt azt mondta, hogy üzleti vállalkozásaitól távol tartja magát, és „vagyonkezelőre” bízza cégei ügyeinek intézését. A kijelentések közül egyik sem bizonyult igaznak, hiszen üzleti vállalkozásaitól nem vonult vissza, és vagyonkezelőre sem bízta azokat – tette hozzá.

Balsai István kifejtette, hogy Gyurcsány senkivel sem kötött semmilyen vagyonkezelői szerződést, csupán egy rosszul sikerült meghatalmazást adott az Altus Rt. ügyeinek intézésére annak a személynek, aki az ő alkalmazottja volt. Az Altus Rt.-ben Gyurcsány Ferenc tulajdonosi jogait nem ruházta át, hiszen ezt csak akkor tehette volna, ha a tulajdonát eladja.

Szijjártó Péter, az Apró– Gyurcsány érdekkör vagyonosodását vizsgáló bizottság elnöke elmondta: a testület szerdai ülésén felhatalmazást kér arra, hogy további dokumentumokat kérjen be a kormányfő érdekeltségi körébe tartozó cégek állami megbízásaival kapcsolatban. László Boglár kormányszóvivő azt közölte: a cégbíróság felé a miniszterelnök miniszteri kinevezésekor megtette a megfelelő bejelentést. Hozzáfűzte: a cégbíróság egy formai hiányosságot állapított meg, magát az eljárást nem kérdőjelezte meg. Kifejtette azt is: a minisztériumokban pályázatokat bírálnak el, azok alapján születnek a megbízások, a fizetés pedig az elvégzett munka alapján történik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!