Hírek

2005.07.23. 00:00

Hittérítő nászutasok szegény országokban

Sok spanyol katolikus, aki házasságra lép, nem egzotikus üdülőhelyeken, hanem nyomorgó népcsoportok között tölti a nászútját. Ezt megelőzően az ifjú pár azt kéri a násznéptől, hogy ajándékok helyett adományokat hozzanak a lagziba, azaz utalják át a pénzt valamilyen jótékonysági alapba.

Csák E.

A házasságkötést követően aztán felkerekednek, és elutaznak a világnak abba a részébe, ahol hittérítő tevékenységet akarnak folytatni. A különleges küldetés gondolata tíz éve született. Egy magát Javier-nak és Jarónak nevező pár Mexikóban telepedett le, először a Yucatán-félszigeten, majd Guadalajarában. Barátaik segítségével iskolát alapítottak, s egy ideig maguk irányították az oktatást. Követőik – Angel és Amparo – Ruandában töltötték a mézesheteket. Eskövőjükön kétszáz vendég vett részt. Az eredmény: iskola, ingyenes étkeztetés és szerszámok egy település lakóinak. Utóbbiak örömünnepet rendeztek az ifjú pár tiszteletére. Amparo büszkén és boldogan mesélhette el ismerőseinek, hogy kétszer is volt esküvőjük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!