Hírek

2005.07.26. 00:00

Huszonnégy szakterületen tanácsadókra szorul a BKV

Komoly bajok lehetnek a BKV működésében. Erre utal, hogy huszonnégy szakmai kérdésben tanácsadó cégeket kell alkalmaznia. Az erről szóló előminősítéses pályázati kiírás már meg is jelent. Nézzük, mely szakterületen szorul tanácsra a közlekedési cég.

Zsidai P.

[caption id="" align="alignleft" width="141"] Aba Botond még nem válaszolt
[/caption]1. Biztosítás. 2. Szoftver-programozás. 3. Rendszer- és műszakiprojekt-ügyintézés. 4. Rendszertanácsadás. 5. Szoftvertanácsadás. 6. Számítógépes támogatás. 7. Kutatás-fejlesztés. 8. Fejlesztés. 9. Általános vezetés. 10. Üzletfejlesztés. 11. Pénzügyi vezetés. 12. Humánpolitikai üzletvitel. 13. Minőségbiztosítás. 14. Public Relations. 15. Biztonság. 16. Környezetvédelem. 17. Műszaki területek. 18. Általános mérnöki területek. 19. Infrastruktúra. 20. Építő mérnöki területek. 21. Szennyvízkezelés. 22. Egészség. 23. Konzultációs területek. 24. Mérnöki területek.

A felsorolásból kiderül, hogy a BKV szinte összes, a vállalati működését meghatározó munkában külsős tanácsadót fog igénybe venni. Wintermantel Zsolt lapunktól hallott a pályázatról, amire a következő kérdéssel reagált. „Akkor mit csinál a BKV 13500 alkalmazottja?” – Ha leszámítjuk a járművezetőket, így is három–négyezer ember dolgozik az adminisztrációban. Szeretnénk végre megtudni, mivel foglalkoznak! – jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese. A BKV működésével foglalkozó tulajdonosi bizottsági ülésen indítványozták, hogy a BKV vezetése számoljon el a munkatársai által elvégzett feladatokkal. Egészen osztályokig bontva mutassa be a szervezet munkáját. Wintermantel továbbra sem érti, mi történik a BKV-ban. – Már minden fontosabb területet kiszerveztek: a jogi tanácsadást, az informatikát, a takarítást, a biztonsági őrzést, sőt a karbantartást is. Ennek ellenére évi ötvenmilliárd forint veszteség keletkezik. Hová folyik el a pénz? – hangzott a fideszes képviselő költői kérdése.

A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes szintén a Reggeltől értesült a pályázatról. Vajda Pál (MSZP) nem tudott mit mondani, éppen a Balatonon nyaral. Annyit közölt, a BKV önállóan működő cég, amelynek vezetése képes a megfelelő döntések meghozatalára. Kérdéseinkkel a közlekedési vállalathoz irányított.  A BKV a nyári szabadságolások miatt a hét második felére ígérte a válaszokat.
Szálka Miklós, a BKV felügyelőbizottságának fideszes tagja nem kívánt nyilatkozni  a tanácsadók megbízásáról. Mondván, ez belső ügy.

Ötmillió forintot ad a BKV a műszaki papírokért

Plusz ötmillió forintot kap a Mélyépterv a 4-es metró I. szakaszának nyomvonalán húzódó épületek műszaki dokumentációjára. A cég 77 millió forintért végzi el az érintett ingatlanok állapotfelmérését. Az eredeti műszaki tervek beszerzésére és másolására nem állapítottak meg keretösszeget, ezt sikerült pótolnia nemrégiben a BKV-nak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!