Hírek

2005.07.08. 00:00

Idős embereken segít a most alakult társaság

A Tisztelet Társaságot két évvel ezelőtt száz fiatal, sikeres üzletember hozta létre, mint nonprofit szervezetet azért, hogy az idős embereken segítsen. Életminőségükön próbáljon javítani. Amikor megalakultak, egyetlen feltételük volt: a tagok nem lehetnek párttagok és pénzügyi támogatásra nem pályázhatnak.

Sz. Á.

A Tisztelet Társaság most útjára indította a Tisztelet Vonalat. Azért, hogy a szépkorúak minden kérdésükre választ kapjanak, segítsenek a problémáik megoldásában. A Tisztelet Vonalközpontban negyven munkatárs fogadja reggel nyolc órától este nyolcig a hívásokat. Az ott dolgozók negyvennyolc órán belül megpróbálják az idős emberek ügyes-bajos dolgait megoldani. A társaság a nyugdíjasotthonok lakóira is gondol. Olyan nyugdíjasház is akadt – tudtuk meg –, ahová ételhordókat kértek, de kerti padokra is igényt tartottak. Előfordul olyan helyszín, ahol a számítógép az óriási segítség. Az idős emberek negyedévenként díjmentesen kézhez kapnak egy négyoldalas újságot is. Ebben minden olyan hasznos tudnivaló szerepel, amely segítségükre lehet. A Tisztelet Társaság elnöke, Schmuck Andor elmondta: – tisztelet koncertsorozat indul országszerte, amely természetesen ingyenes. A turné július 7-én Mezőcsáton kezdődik. A fellépők között találjuk majd a Balázs Klári, Korda György házaspárt, Aradszky Lászlót és Brunner Mártát is. Az elkövetkező három hónapban az ország negyven pontján lépnek fel a művészek. A turné befejezése szeptemberben lesz Budapesten, a Papp László Sportarénában.

Bárki telefonálhat

A héten létrehozott időseket segítő Tisztelet Vonalat minden problémával fel lehet keresni.

A 06-1/323-1077-es telefonszám hétköznap reggel 8-tól este 20 óráig hívható. Szombat, vasárnap szünnap.

A 06-1/323-1077-es telefonszám hétköznap reggel 8-tól este 20 óráig hívható. Szombat, vasárnap szünnap. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!