Hírek

2005.07.02. 00:00

Izzasztó futás frissítés nélkül maratoni távon

Nem éppen veszélytelen sportteljesítményre készül Földi Csaba. A budapesti sportember ma a késő délelőtti órákban indulva próbálja meg lefutni a 42195 méteres maratoni távot. Méghozzá mindenféle frissítés nélkül!

Hegyi Áron

A merész vállalkozásról szólva Földi Csaba a Reggelnek elmondta, teljesítményével a tiszta, doppingmentes sportra kívánja felhívni a figyelmet. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke levélben kívánt sok sikert a kísérlethez. Földi Csaba mögött nem áll több évtizedes futómúlt, első maratonját 1995-ben futotta, azt pedig pár éve vette észre, hogy sporttársai többségénél jobban bírja a nagy meleget. Ezen felbuzdulva döntött úgy, hogy idén megpróbálkozik egy frissítés nélküli kánikulai maratonnal.

A sikeres kísérlet helyszíne Tunézia volt, ahol 5 óra 45 perc alatt teljesítette a távot, egyetlen korty üdítő nélkül. Az újabb teljesítménypróba tehát ma lesz a XVII. kerületben (Akadémia Újtelep, 513. utca), ahol egy ötszáz méter hosszú murvás útszakaszon kell megtenni a távot (ez oda-vissza egy kilométer, azaz 42 kört és még egy kicsit kell futni). A szintidő hat óra, ezt mindenképpen végigfutja Földi úr, kivéve, ha kénytelen lesz frissíteni, ebben az esetben feladja a küzdelmet.

A legnagyobb veszélyt a futó kiszáradása jelenti, ezért a rajt előtt szénhidrátban gazdag ételeket kell fogyasztani, és természetesen lesz rajta sapka és napszemüveg, hiszen nem akarja padlóra küldeni a szervezetét. 

Hegyi Áron -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!