Hírek

2005.07.26. 06:43

Jacko álomvilága

Nem tudni, miért kívánkozik Michael Jackson épp Németországba. Hiszen a pedofilvádak alól fölmentett popsztár abban az országban szeretne letelepedni, amelyhez egyik igen kínos botránya fűződik. Jól emlékszünk még mindannyian a képsorokra: Jacko az Adlon szálló erkélyén magasba emeli alig néhány hetes csecsemőjét, majd átteszi a korláton, és úgy lengeti meghökkent rajongói felé. A sajtó másnap alaposan leszedte a keresztvizet a túlságosan könnyelmű apuka fejéről.

Gyulay Zoltán

A média azonban most találgatásokkal van elfoglalva: jön-e Jackson vagy sem. Ha pedig jön, Berlinbe vagy Potsdamba költözik-e? És egyáltalán: nemcsak egyszerű reklámfogásról van szó? Potsdam, Berlin elővárosa kétségtelenül rendkívül kedvelt lakóhelye mindazon hírességeknek, akik ezt megengedhetik maguknak. Az alapítás idejéből származó házak a Heiliger-tó partján megőrizték eredeti arculatukat; Jacko olyan szomszédokra lelhet, mint Nadja Auermann, vagy a német „Legyen ön is milliomos” rendkívül művelt és szellemes, méltán népszerű műsorvezetője, Günther Jauch.

Az ugyan csalódást keltett, hogy a Jackson-klán berlini látogatását előbb maga Michael mondta le, majd csatlakozott hozzá LaToya és Janet is, ám a kedves szülők fölkeresték a német fővárost. Joe papa még a potsdami Kampffmeyer-villát is megtekintette. Az épület története egyébként illik a zavaros Jackson-képhez: itt lakott Thomas Borer, korábbi svájci nagykövet és mutatós, ám de kikapós neje, Shawne Borer-Fielding is. A potsdami ingatlankereskedők mindenesetre jót mosolyognak a bajszuk alatt. „A nyári uborkaszerzonban minden évben fölröppen valakinek a neve, aki Potsdamba szeretnek költözni. Olyan ez, mint a Loch Ness-i szörny meséje” – mondja egyikük, aki arra is emlékeztet: „tavaly Tom Cruise, előtte pedig egy színésznő, Andie McDowell volt forgalomban”.

Ehhez képest már hab a tortán, hogy Jacksonnal kapcsolatban még egy bizarr ötlet fölvetődött. Méghozzá a bomlott elméjű II. Lajos bajor király csodakastélya, a Wagner-operák ihlette Neuschwanstein, amely azonban – gyorsan tegyük hozzá – korántsem eladó. Ezreket csalogató turistalátványosság, amely közkincs, és nem egy hóbortjairól ismert popsztáré. Bár valljuk meg, a botránysorozatai miatt anyagi csőd szélén álló Jacko eladósorba került Neverlandjához pompáson illenék
a neuschwansteini álomvilág. Volna is mivel berendeznie: a bíróság a minap úgy döntött, visszaszolgáltatja a lefoglalt bizonyítékokat: egy számítógépet, könyveket és több mint száz pornófüzetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!