Hírek

2005.07.29. 00:00

Jól vizsgáztak a rendkívüli lánglovagok

Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="264"] A feltételezett vészhelyzet egyik helyszíne a Nagyvárad tér volt
[/caption]A Londonban két és fél héttel ezelőtt történt tragikus eseményekre tekintettel ellenőrző gyakorlatot tartott tegnap délelőtt a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság. A próbariasztás helyszínei Budapest különböző kiemelt jelentőségű intézményei voltak, mint például a Déli pályaudvar, a Duna Pláza és a Nagyvárad téri metróállomás.
– A terroristarobbanás következtében keletkezett tűzesetekre riasztottuk a kerületi tűzőrségeket. Ezzel a gyakorlattal azt kívánjuk ellenőrizni, hogy a jelentős erőket igénylő, különböző helyszínekről egyidejűleg érkező segélyhívások esetén menynyi időn belül tudjuk megkezdeni az oltást – mondja lapunknak Erdős Antal tűzoltó ezredes.
A Nagyvárad téri feltételezett vészhelyzetre tíz percen belül kiérkeztek a ferenc- és józsefvárosi, valamint a kispesti és kőbányai tűzőrség egységei. Az öszszesen tíz rohamkocsival kiszálló közel ötven tűzoltó csak menet közben értesült arról, hogy ezúttal nem éles bevetésre, csak gyakorlatra riasztották őket.
– Folyamatosan gyakorlatozunk. Ha történik valami, akkor mindig az esethez legközelebbi csapatokat mozgósítjuk – tette hozzá a tűzoltó ezredes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!