Hírek

2005.07.15. 00:00

Kitömött Dolly bárány a Millenárison

Szeptember 13-án már a Millenárison fogadja látogatóit a Csodák Palotája. A jelenlegi Váci úti központból szeptember elején költözik el az interaktív kiállítás. Az áttelepítésre és a huszonnégy havi üzemeltetésre nettó 302 millió forintot nyert el a Csodák Palotája Kht. a Millenáris Programiroda pályázatán.

Kiss G.

– Az új helyszínen 1700 négyzetméteren rendezkedhetünk be – mondta Egyed László, a Csodák Palotája vezetője. – Bár így sem panaszkodhattunk a látogatottságra, a parkban minden bizonnyal az eddiginél is többen keresnek majd fel bennünket.

A Millenáris D csarnokában új látványosságok is lesznek. Skóciából ugyanis elhozzák Dolly bárányt is, a világ első klónozás útján létrejött emlősállatát. Az 1996-ban született Dollyt 2003-ban altatták el, miután gyógyíthatatlan tüdőbetegséget kapott. A kitömött bárány négy lábon áll, a fejét enyhén oldalra fordítja.  A Csodák Palotája szerves része lesz a decemberben megnyíló Jövő Háza kiállításnak. A tudományos, kulturális és művészeti központ kialakítása hoszszú várakozás után úgy tűnik, célegyenesbe fordult.

– Olyan kiállítást tervezünk, amely egyedülálló lesz a régióban – mondta Szabó Szergej, a Jövő Háza Program igazgatója. – Többek között a genetika, az űrhajózás és a hírközlés technológiai újdonságait mutatjuk be. Ezek mellett szervezett csoportoknak oktatásokat és előadásokat tartunk. Az épületeket úgy alakítjuk ki, hogy a mozgáskorlátozottak is mindent megtekinthessenek.

A látványosságok fő részét a HUNGEXPO Expotech Kft., és a KIPSZER Elektromos Szerelő Rt. készíti el. A cégek pályázat útján nyerték el a feladatot, s az ehhez biztosított 640 millió forintot. A Millenáris Parkban már folyik a csarnokok felújítása. Az ígéretek szerint a munkálatokkal időben elkészülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!