Hírek

2005.07.04. 00:00

Ma ismét ítélet születik Kaiser Ede és társai ellen

Ismét kommandósok viszik ma a bíróságra Kaiser Edét, akinek ezúttal lopásért kell felelnie.

Sz. L.

A móri mészárlás miatt nem jogerősen tényleges életfogytiglant kapott Kaiser egyik vádlott-társa az eljárásban a móri per koronatanúja, Kiglits Attila. A vád szerint Kaiser, Kiglics, D. Gábor, C. Alexandra és K. István 1999. március 17-én a Mammut I. bevásárlóközpontban lévő Schmuk ékszerboltot lopták meg. Gyűrűvásárlás ürügyén ketten elterelték az eladónő figyelmét. Ezalatt Kiglics kulccsal kinyitotta a vitrint, és onnan D. Gábor 3 millió 364 ezer forintnyi arany ékszert emelt ki. Az eladónő észrevette a lopást. A banda elmenekült.

Kiglicset és D. Gábort üldözőbe vették a központ biztonsági őrei. D.-t a Csalogány utcában utol is érték, ám gyomron ütötte az őt megfogó őrt, és elszaladt. Befutott a közeli Földes Ferenc Szakközépiskolába, és beült egy órára. D. Gábor az ékszereket egy épület tűzfalába rejtette el, amelyekért később visszamentek, és elosztottak egymás között. Az akció előkészítésében, például a terepszemlében valamennyien részt vettek. Kaiser Ede az akció közben az ékszerüzlet közelében figyelő feladatot látott el. Ma várhatóan ítélet születik az ügyben.

Sz. L. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!