Hírek

2005.07.15. 00:00

Másik vonatra vettem jegyet, megbüntettek

SZIGOR Olvasónk a délutáni InterCityvel akart utazni, de félreértésből a reggeli 6.45-ösre adtak neki jegyet. Amikor ezt észrevette, már késő volt. Kétezer forint pótdíjat kellett fizetnie.

BAMA

Jegyváltáskor mindig győződjünk meg róla, valóban arra a vonatra kaptunk-e jegyet, amelyikkel utazni akarunk. Ezt Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője tanácsolta. Ez nagyon fontos, mert indulás előtt legkevesebb két órával a menetjegyet visszaválthatjuk.
A jegy csakis arra a vonatra érvényes, amelyikre vásároltuk. Más járatra érvénytelen. Márpedig az érvénytelen jegygyel utazók pótdíjat fizetnek
– mondja ki a vasúttársaság üzletszabályzata.
A fenti esetben a kalauz a menetjegyet, érvényes lévén, elfogadta az utastól. A helyjegy azonban, mivel egy másik vonatra szólt, érvénytelen volt. Ezért a kalauznak a pótjegy árán túl fel kellett számolnia kétezer forint pótdíjat is.
Érthető egyébként, ha az utas bosszús. A reggeli
6.45-ös Napfény és az esti 18.45-ös Maros InterCity indulási időpontjait a beszélt nyelv könnyen összekeverheti.
Olvasónk szerint egyébként az ő esetében nem a szabály igazi szellemét, hanem puszta betűjét vették figyelembe. Hiszen ő nem csalt, hanem kifizetett egy helyjegyet. Nem tartja fogyasztóbarátnak az eljárást, amely során ennyire mereven alkalmazzák az üzletszabályzatot.

KÉRJÜK, írja vagy telefonálja meg, miről szeretne olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel: (36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected]

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel: (36-1) 488-5541 (rögzítő is)

e-mail: [email protected]

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!