Hírek

2005.07.15. 00:00

Megújul a nagy múltú agrárvásár

Augusztus 27-től kilenc napon át, szeptember 4-ig ad otthont a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont a 74. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításnak.

B. K.

Magyarországot a Magyar Turizmus Rt., az ITDH és az AMC képviseli. A Magyar Állattenyésztők Szövetsége élőállatbemutatót tart a lovaspályán. A kilenc napon át tartó élőállatkiállítás tervezett programjai között szerepel a magyar szürke marha, ökörfogatok, bivalyfogat, szarvasmarhák, nemzeti kutyafajták felvonultatása, történelmi lovasbemutató, kaszkadőrök, huszárok, western- és dámalovasok előadásai; díjugrató verseny. Az élőállat-kiállítás minden napján csikósok, népies fogatok, pusztaötös, bábolnai harsonások és huszárok felvonulása szórakoztatja a látogatókat kísérő program keretében.

Az OMÉK nyitva tartása alatt több helyszínen számos szakmai konferencia, tanácskozás, vitafórum várja az érdeklődő szakembereket. A programok között megtaláljuk az Európai Unió közös agrárpolitikájának aktuális kérdéseiről tanácskozó nemzetközi konferenciát, az EU pénzügyi perspektíváiról a 2007–2013 időszakra vonatkozó tájékoztatást; a vidék felemelkedését szolgáló agrár-szakoktatási és kutatási tevékenységet; az élelmiszeripar minőségpolitikai kihívásait. A szabadterületen szakmai és közönségprogramok keretében kiállításokat, bemutatókat, kóstolókat szerveznek. A vásárlátogatók megtudhatják például, hogy milyen a jó kenyér; megismerkedhetnek a vidéki élet hagyományaival és örökségeivel; a „Habok, cseppek, élmények” fotókiállításban gyönyörködhetnek a sörimádók; a Mezőgazdasági Múzeum jóvoltából bemutatásra kerül az OMÉK története fotókon és filmeken.

A nagyszínpadon zajló közönség- és zenei programok keretében hazai sztárok lépnek fel, köztük United, Roy és Ádám, a Princess, az Andro Drom, és a Muzsikás Együttes. A gyermekeket a kiállítás teljes időtartama alatt további szórakoztató és bohócműsorok várják.

A hazai mezőgazdaság legjelentősebb kiállítása – a népszerű lovasprogramokkal és állatbemutatókkal együtt – várhatóan mintegy negyvenezer négyzetméteren várja a látogatókat. A kiállításra a vidékről érkezők kedvezményesen utazhatnak a MÁV és a Volánbusz Rt. vonalain. A kiállítás házigazdája az FVM, szervezője az FVM-AMC Kht., a kiállítási rész megvalósítója pedig a HUNGEXPO Rt.

a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont a 74. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításnak. B. K. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!