Hírek

2005.07.28. 00:00

ORTT: egyszemélyes rendkívüli testületi ülés

Csak a kezdeményező testületi tag, Szalai Annamária vett részt a médiahatóság tegnapi rendkívüli ülésén, amelynek napirendjén a két országos kereskedelmi televízió koncesszióhosszabbításáról és a Magyar Televízió hármas csatornájának nyilvántartásba vételéről hozott döntések visszavonása szerepelt.

BAMA

A tízperces ülés után Szalai Annamária, a testület fideszes tagja a távirati irodának elmondta: a jövő hét elejére dönti el, hogy milyen további lépéseket tesz. Megemlítette, tudomása szerint az elnök már aláírta az egy csomagban tárgyalt, változatlan formában megújított – kisebb médiumokéval együtt negyven – műsorszolgáltatási szerződést, amelyek egy részét már annak ellenére ki is postázták, hogy korábban a kézbesítést megelőzően visszakerültek a testület elé. Szalai Annamária azt is kifejtette, tud olyan esetről, hogy – szemben a médiatörvény előírásaival – olyan médiummal is hosszabbítottak szerződést, amelynél korábban súlyos szerződésszegést állapítottak meg. Ellentmondva ezzel annak a testületi határozatnak is, amely ilyen adók esetében nem teszi lehetővé, hogy koncessziójuk hosszabbítása a testület elé kerüljön – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!