Hírek

2005.07.11. 06:36

Özönvíz pusztított Borsodban

Rendkívüli esőzés miatt tizenkét embert kellett kitelepíteni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben, Boldvában és Zilizban. Szombat délután ugyanis dió nagyságú jég és özönvízszerű eső zúdult az említett településekre. A víz tegnap már apadt az égi áldás áztatta településeken.

K. G.

[caption id="" align="alignleft" width="246"] Boldván néhol fél méteres víz hömpölygött az utcákon
[/caption]Boldván az Ördög-patak lépett ki a medréből, és csaknem három négyzetkilométernyi területet öntött el. A víz 50-80 centiméter magasan hömpölygött a területen. Az özönvíz a falu hat utcáján több mint száz házat fenyegetett, csaknem félszáz ember került veszélybe. Az önkormányzat ugyan a helyi focipálya környékén ideiglenes befogadóhelyeket alakított ki, de a lakók a felszólítások ellenére sem hagyták el ingatlanjaikat. Végül hajnalban két felnőttet és hat gyermeket kellett kitelepíteni egy életveszélyessé vált házból.

Edelényben vasárnap délutánra valamelyest normalizálódott a helyzet. A faluban csaknem ötven pincét öntött el a víz, egy családot kellett kitelepíteni. – Sajnos a szennyvízhálózatunk sem bírta az esőt, és kiöntött a szenny. A polgármesteri hivatal közhasznú munkásai azonban keményen küzdenek az elemekkel, most zajlik a kárfelmérés. Remélem, a kárunk nem éri el a kétmillió forintot – mondta el lapunknak Molnár Oszkár, Edelény polgármestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!