Hírek

2005.07.27. 00:00

Tisztelt Szerkesztőség! Ferenczi József Úr!

BAMA

A lap 2005. július 23-i számában „Szétszedik az erzsébeti strandot” címmel Ferenczi József olvasói levélben ismerteti a pesterzsébeti jódos- sós gyógyfürdő és strand lepusztult állapotát, és név szerint említi Szabados Ákos felelősségét, akit „úgy látszik, nem érdekel, hogy a kerület strand nélkül marad”.

Fentiekkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom az írót és a szerkesztőséget: A Budapest XX., Vízisport u. 2. sz. alatt található fürdő a Pesterzsébeti Jódos- Sós Gyógyfürdő a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. tulajdona. A létesítmény fenntartásáról, működéséről és egyáltalán a sorsáról a részvénytársaság dönt. Az önkormányzatnak – mivel az üzemeltetés nem tartozik illetékességi körébe – igen korlátozottak a lehetőségei. Biztosíthatom Önt, Ferenczi József úr, hogy a kerület vezetésének és személy szerint a levélben említett Szabados Ákos polgármesternek több szempontból fontos, hogy a strand és Magyarország egyetlen sós-jódos melegvízű fürdője kulturált körülmények között fogadja a kerületi gyerekeket és felnőtteket.

Ennek érdekében önkormányzatunk többször egyeztetett, tárgyalt a részvénytársasággal, ill. felszólította tulajdonosi jogából adódó kötelezettségére. Mindezek eredményeképpen tájékoztatni tudjuk Önt, hogy tavaly elkezdődött a strand medencéinek felújítása, amely ebben az évben is folytatódott. Önkormányzatunk rendszeresen tájékozódott az üzemeltetőtől a felújítás helyzetéről. Folyamatosan azt az információt kaptuk az üzemeltetőtől, hogy a felújítás rendben halad, és a nagymedence teljes rekonstrukcióját követően 2005. július 15-én nyit a strand. Ezt a dátumot később augusztus 1-ére módosították, majd bejelentették, hogy az üzemeltetőváltásból adódó jogi és előre nem látható műszaki problémák miatt a strand ebben az évben még sem tud kinyitni.

Remélhetőleg a Zodony utcában készülő önkormányzati uszoda végleges megoldást jelent, hiszen az nyáron strandként is üzemelni fog.
A jódos gyógyfürdőt jelenleg felújítják, a medencetér már elkészült, az akadálymentesítésen dolgoznak. A tervek szerint a fürdő fogadni tudja a vendégeket. Az önkormányzat – hatásköre alapján – írásos felszólítást küldött a tulajdonosnak, melyben kötelezte a strand területén lévő gaz lekaszálására és a Vízisport utcai kerítés kijavítására.
A részvénytársaság a felszólításnak eleget tett.

dr. Szászné Pátkai Györgyi
protokoll és sajtófelelős
Pestszenterzsébet Önkormányzata

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!