Hírek

2005.07.14. 00:00

Továbbra sincs engedélye a plázsnak

A Pesti Plázs szervezői igazán kitartóak, újra és újra beadják területhasználati kérelmüket. A várostervezési bizottság azonban sorozatosan elutasítja, mert nem felel meg Demszky Gábor feltételeinek. Legutóbb tegnap tette ezt a testület.

Zsidai P.

A főpolgármester áprilisi levelében négy feltételt szabott az Ark Event Kft.-nek. Azonnal fizesse ki tartozását, méghozzá kamatokkal együtt a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt.-nek. Állapodjon meg a XIII. kerülettel, és azt mutassa be az illetékes bizottságnak. Nyújtson bankgaranciát vagy azzal egyenértékű óvadékot a fővárosra háruló költségek fedezetéül. A közlekedésszervezési feltételek legyenek kidolgozottak, betartásuk ellenőrzött és szankcionált. Ezek közül a feltételek közül csak egy teljesült. A cég késéssel ugyan, de kifizette tartozását.

Legújabb kérelmében azzal érvel, hogy már megrendelte a közlekedésszervezési tanulmányt. Csatolni azonban nem tudta. Tavaly számos panasz érkezett, mert az utazásszervező cégek nem tudták eljuttatni utasaikat a rakparti kikötőkbe. A hajótulajdonosoknak szintén logisztikai gondjaik voltak. A bankgaranciát illetően az Ark Event egyszerűen kijelentette, hogy rendelkezik vele.

Tótfalusi György (SZDSZ) szerint Demszky Gábor főpolgármester kérése teljesen elfogadható. Annál is inkább, mivel az a fővárosi kabinet döntését tükrözi. A várostervezési bizottság tagja nem tartja ésszerűnek, hogy a feltételek teljesítése nélkül fogadják el a kérelmet. Amire egyre égetőbb szüksége van a cégnek, mivel a rendezvény két hét múlva kezdődne. A plázs július vége és augusztus huszadika között működne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!