Hírek

2005.07.12. 00:00

Vakáción vannak a városvezetők

Némelyik budapesti politikus már vakációzik, mások még csak most tervezgetik a nyaralást. A városvezetők többnyire itthon, a frakciók főnökei azonban külföldön töltik szabadságukat.

Vajta Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A híres-hírhedt Demszky-nyaraló a horvát tengerparton. A főpolgármester ma már nyíltan mesél a vásárlás körülményeiről. Tavaly ingott a széke, amikor kiderült: van egy ilyen szerény hajléka.
[/caption]Demszky Gábor főpolgármester nem tervez az idén hosszabb nyaralást. Legfeljebb egy-egy hétvégére utazik le horvátországi nyaralójába. Tavaly nagy vihart kavart, hogy olcsón kibérelte a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. terepjáróját. Tanulva a botrányból, idén nem él ezzel a lehetőséggel.

A főpolgármester-Helyettesek belföldön tervezik a vakációzást. Vajda Pál (MSZP) Balatonfenyvesen pihen családjával, s különösen unokájával. A hétéves Marcival kisvasútra ülnek és bebarangolják Somogy megyét. Vajda, mint mondja, külföldre nem vágyik, szerinte nagyon sok szép hely van Magyarországon is. Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) lakókocsiban utazik, mégpedig szó szerint. Ahogy 1983 óta mindig, idén is saját lakókocsijával megy kempingezni a Velencei-tóhoz. Mindig ugyanoda, és családja mellett csaknem ugyanazzal a társasággal. Letáboroznak, és csak akkor szedik sátorfájukat, ha véget ért a vakáció. Szolnoki Andrea (SZDSZ) már elutazott a Balatonra. Számára nem annyira a napsütés és a strandolás a fontos, mint inkább a közös programok. Szolnokiék tervei között szerepel még egy hét végi kiruccanás valamelyik európai nagyvárosba.

Schiffer János (MSZP) Orfűre megy családjával. Már lefoglalták a házat, ahol az előző években is pihentek. A környéken van strand is, tó is. Ha elromlana az idő, Pécsre mennek. Ha lesz rá idő, júliusban beiktatnak egy pár napos külföldi utat is. Bakonyi Tibor (MSZP) a Balatonra utazik két hétre, ahol többnyire strandolni fog. Külföldi útban is gondolkodnak, de egyelőre még nem döntötték el, mikor és hova menjenek. Atkári János, a kegyvesztett politikus idei nyaralását teljes homály fedi. Titkárságán érdeklődésünkre csak annyit árultak el szabadságáról: jelenleg is tölti háromhetes pihenését.

A frakcióvezetők többsége külföldre utazik. Gy. Németh Erzsébet (MSZP) Olaszországba megy családjával és barátaival. Alig várja, hogy a tengerparton olvasgassa azokat a könyveket, amelyekre év közben nem jutott idő. Ha úgy alakul, néhány napra balatoni üdülőjükbe is leugranak. Bőhm András (SZDSZ) még nem tudja pontosan, hol nyaral idén a családjával. Az már most biztos, hogy Horvátország valamelyik tengerpartján. Bőhm a strandolós nyaralás híve, ugyanis imádja a napot. Szőke László (MDF) már elutazott Tunéziába, jelenleg is a tengerparton pihen. Zsinka László (MIÉP) idén is nemzetközi sakkversenyre megy Burgerlandba. Ő ugyanis nemzetközi sakkmester. Lesz még egy hét a Balatonnál és pár nap Szlovákiában, a Magas-Tátrában is. Kupper András, a Fidesz frakcióvezetője az egyetlen frakcióvezető, aki idehaza vakációzik. Az Őrségbe utazik egy panzióba családostól, kutyástól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!