Hírek

2005.09.26. 00:00

Ellentétes félidők voltak

Az örökrangadón már két góllal vezetett a Ferencváros, de szünet után ledolgozta a hátrányt az MTK. A döntetlen igazságos, így a kék-fehérek továbbra is veretlenek, a Fradi viszont hat forduló után változatlanul nyeretlen.

Lázár Lajos

A vendég zöld-fehérek kezdtek bátrabban, helyzet mégis az MTK előtt adódott a 8. percben, amikor Czvitkovics lövése alig kerülte el a kaput. Maradt a ferencvárosi mezőnyfölény, majd a félidő közepétől egyre jobban játékba lendült a hazai csapat. A Ferencváros fegyelmezetten védekezett, és kontrákkal igyekezett veszélyt teremteni ellenfele kapujánál. A 29. percben Botis került gólhelyzetbe, de Rósa beadását közelről Végh kezébe fejelte. Az ellentámadás végén Hrepka közeli lövését védte bravúrral Szűcs. Nem sokkal később Czvitkovics használhatta volna ki a vendég védők hibáját, de jó helyzetből mellé lőtt.

Az MTK-fölény ellenére a 37. percben a zöld-fehérek szereztek vezetést. Lambulics rossz átadását Tőzsér elcsípte, indította Rósát, aki középre adott, és a berobbanó Tőzsér az ötösről a hálóba továbbított. (0-1) A 40. percben növelte előnyét a vendégcsapat. Balogh viaskodott Szalaival, a ferencvárosi játékos elesett, és a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Rósa értékesítette. (0-2) A félidő végén Budovinszky rosszul esett, megsérült a vállán, és nem tudta folytatni a játékot. A második játékrész Fradi-helyzettel indult, Pollák azonban a gólvonalnál tisztázott az ellenfél támadói elől. Az 56. percben Hrepka szépített, Pollák középre továbbított labdáját Szűcs kapujába lőtte. (1-2) Két perc telt el az újabb hazai gólig. A tizenhatoson belül Laczkó lökte el Hrepkát, és a megítélt tizenegyesből Kanta egyenlített. (2-2) A gyorsan bekapott két gól „megfogta” a Ferencvárost, rendre vezette támadásait az MTK. Újabb gól azonban nem született ezekből az akciókból. A 69. percben Erős távoli lövése nyomán a labda az ötösön felpattant a felső lécre, onnét visszavágódott a mezőnybe, Szálkai fejelhetett, Végh azonban bravúrral szögletre hárított. A találkozó hajrájában esett az iram, mindkét csapat beletörődött a döntetlenbe.

Az első félidőben a Ferencváros elképzelése érvényesült, mert jól zárt a védelme, és az ellentámadásai veszélyesek voltak. Ekkor úgy tűnt, hogy megszerzi idei első győzelmét a zöld-fehér gárda. Szünet után az elszántabb MTK képes volt ledolgozni a hátrányt, ez mindenképpen dicséri a kék-fehéreket. Az örökrangadó, a találkozó kezdeti és befejező szakaszától eltekintve, érdekes, jó iramú, változatos mérkőzést hozott.

hogy szünet után képesek voltunk egyenlíteni.

László Csaba (FTC): – Magyar szinten jó mérkőzést vívott a két fiatal csapat. Magunkat hibáztathatjuk azért, hogy nem sikerült nyernünk. Néhány idősebb játékosom csalódást okozott,

a fiatalokban viszont nem csalódtam. Meg kell adni nekik a bizalmat, hagyni kell őket játszani, és akkor egy pont helyett már hármat szerzünk. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!