Hírek

2006.01.10. 11:40

A héten folytatódnak a vízilabda-kupák

Már ezen a héten folytatják szereplésüket a nemzetközi kupákban a magyar férfi vízilabda-együttesek: a Honvéd és a Vasas az Euroliga 16 csapatos főtábláján, az Eger és az FTC pedig a LEN Kupa negyeddöntőjében.

BAMA

A rangosabb sorozatban a bajnoki címvédő, az Euroliga legutóbbi kiírásában másodikként végzett Honvéd (Domino-BHSE) az A csoportban német csoportellenfelénél vendégeskedik az Euroliga harmadik játéknapján. A zágrábi Mladosttól a nyitókörben idegenben elszenvedett vereség,  majd a legutóbbi Euroliga-győztes olasz Posillipo felett idehaza aratott győzelem után a Kőér utcai legénység feltétlenül a siker reményében kelhet útra Berlinbe a Spandau 04-gyel vívandó szombat esti (18:45 ó) mérkőzésre. A Honvéd-esélyeket erősítheti ama tény, hogy Benedek Tiborék a január első napjaiban a Hajós uszodában rendezett, Sziget Grand Prix-n - a  rendező Újpest mellett - biztosan, egyszersmind mutatós játékkal verte a szintén Euroliga-főtáblás belgrádi Partizant és a LEN Kupa elhódítására készülő orosz Kazanyt is.

A TEVA-VasasPlaket a sorozatban először játszik külföldön: a B csoportban az Olympiakosz Pireusz vendégeként száll medencébe szintén szombaton (17 ó).

A második számú kontinentális kupában, az európai szövetség nevét viselő LEN Kupában az egyenes kieséses szakaszban már a legjobb négy közé kerülésért viaskodnak a csapatok, köztük az Eger és a Ferencváros. A negyeddöntő első mérkőzését egyformán idegenben vívja a két gárda, ám míg a zöld-fehéreknek szombatra esik a játéknapjuk, a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger az olasz Bresciával már szerda este (20:30 ó) találkozik. Az FTC a Panioniosz ellen játszik szombaton (16 ó).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!