Hírek

2006.01.25. 15:18

Adrian Nastase kettős játéka

A román Legfelsőbb Bíróság által kinevezett bizottság vizsgálja a Nastase-család vagyongyarapodását, miután a volt kormányfő maga kérte a korrupcióellenes ügyészséget, állapítsa meg ártatlanságát a nagynénitől örökölt, egymillió dollárt érő vagyon ügyében.

Lukács János, Kolozsvár

Noha a felkérés Nastase jóhiszeműségét látszik igazolni, a bukaresti napilapok több különös dologra is figyelmeztettek az eset kapcsán. A Cotidianul például arról ír, hogy 2000-ben, amikor a Nastase-kabinet hatalomra került, kormányhatározattal váltották le a Pénzmosás Elleni Országos Hatóság elnökét és egy másik vezetőségi tagját, később pedig egy harmadikat is. A cikk adataiból kiderül: éppen ez a három személy szavazott már korábban is amellett, hogy Adrian Nastase felesége gyanúsnak tartott bankszámlája miatt az egész dossziét az ügyészségre továbbítsák. A volt kormányfő többmillió dollárt érő vagyonának kétes eredete napok óta téma a román sajtóban, a botrányt egy szerény körülmények között élő nagynénitől kapott mesés örökség robbantotta ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!