Hírek

2006.01.27. 00:00

Csak jövőre tárgyalják újra a titoktörvényt

A Házbizottság tegnapi döntése értelmében csak jövőre tárgyalja a parlament a minősített adatok védelméről szóló törvényjavaslatot.

D. Á.

Pető Iván szabad demokrata ügyvivő szerint így civilek, újságírók ellen továbbra is lehet eljárást folytatni akkor is, ha meggyőződésük, hogy a közérdek indokolja az információ nyilvánosságra hozatalát. Ezenkívül abban az esetben is, ha nem tudják, hogy titkokat hoznak nyilvánosságra – tette hozzá. Gulyás József ügyvivő felidézte: korábban a két kormánypárt arról egyezett meg, hogy kizárólag a titok megtartására kötelezett, hivatalos személyek követhettek volna el bűncselekményt a titok kiszivárogtatásával. A titok közlője tehát nem lett volna büntethető. Az MSZP azonban menet közben benyújtott egy másik indítványt, amely kevésbé volt engedékeny. Göndör István (MSZP) szerint mind a négy parlamenti párt több módosító indítványt is benyújtott, ezért nem tudják elfogadni a jogszabályt. A titoktörvényt tehát nemcsak azért vették le a tavaszi ülésszak napirendjéről, mert az MSZP és az SZDSZ több pontban nem tudott megegyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!