Hírek

2006.01.18. 15:08

Engedélyvita Verespatakon

A román Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tegnap kiadott közleményében alaptalannak nyilvánítja a sajtóban napvilágot látott vádakat, miszerint folytatja a verespataki létesítmények környezetvédelmi engedélyeinek kiállítását.

BAMA

Az ügyben a Fehér Megyei Bíróság döntést hozott, amelynek megfelelően a verespataki létesítmények építési engedélyét felfüggesztették, így a további engedélyekért sem lehet folyamodni. Az építési engedélyt kiadó Fehér Megyei Tanács értesítette a környezetvédelmi minisztériumot, és a közlemény szerint ez, a maga során értesítette az építtető Rosia Montana Gold Corporationt, hogy a további engedélyek kibocsátásában figyelembe veszik a bírósági döntést.

A minisztérium szerint ennek folyományaként június 15-e után nem folytatták az engedélyek kibocsátását. Több civil szervezet nemrég azzal vádolta meg a minisztériumot, hogy folytatja az engedély-kibocsátást, és felszólította az illetékeseket, függesszék fel ez irányú tevékenységüket. (úmsz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!