Hírek

2006.10.30. 11:35

Az interneten rangsorolták az erdőtelepítési kérelmeket

Befejezték azoknak a kérelmeknek a feldolgozását, amelyeket még nyáron nyújtottak be az erdőtelepítést igénylők a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Az 1987 támogatási kérelem feldolgozásában közreműködött az Állami Erdészeti Szolgálat is. A Nemzeti Vidékfejlesztési Terv keretében több mint 19 ezer hektárra igényeltek erdőtelepítési támogatást a gazdák.

Balai F. István

Ez a területnagyság meghaladja a támogatható mértéket, mivel a rendelkezésre álló idei keretösszeg mindössze 15 ezer hektár támogatását teszi lehetővé. A túligénylés miatt az MVH kénytelen volt pontozni és rangsorolni. Összesen 8,5 milliárd forintot ítéltek meg azoknak, akik most kaptak lehetőséget a támogatott erdőtelepítésre. A pontozás eredménye megtekinthető a hivatal külső honlapján (www.mvh.gov.hu). Az adatbázisban szereplő erdőrészleteken a telepítés megkezdhető, az írásos határozatokat a következő napokban postázza a hivatal. A telepítések fele Bács-Kiskun, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében történik, jelentősen növelve az őshonos állomány arányát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!