Hírek

2006.10.25. 11:54

Méltatják a német újságok Schumit

A német újságok többnyire minden idők legjobb pilótájaként búcsúztatják Michael Schumachert, a visszavonuló hétszeres világbajnok Forma-1-es versenyzőt. Emellett a lapok megjegyzik azt is, hogy Schumi népszerűsége nem kúszott olyan magasra, mint azt eredményei indokolnák.

BAMA

"Milyen helyet foglal majd el a legnagyobb pilóta a sport halhatatlanjainak panteonjában" - teszi fel a kérdést a Die Welt, olyan korábbi kiválóságokéval szemben mérlegre téve Michael Schumacher népszerűségét, mint a bokszoló Max Schmeling, a labdarúgó Franz Beckenbauer, vagy a teniszező Boris Becker. "Volt idő, amikor talán könnyebb volt legendává válni" - ismeri el az újság szakírója, aki egyúttal emlékeztet arra, hogy Schumachert sokszor érte támadás vitatott manőverei miatt, továbbá azért, mert Svájcba költözött, és ezzel kibújt a németországi adófizetés alól.

"Schumacher gyakran került összeütközésbe másokkal a pályán, soha nem ismerte el a tévedéseit. Ez jelentősen apasztotta szimpátiatőkéjét, ezzel együtt nem változtatott vezetési stílusán" - összegez beszámolójában a Nord-West Zeitung című regionális lap. A legőszintébb dicsőítésben a Bild részesítette a pilótát, aki "Schumi utolsó bátor harcaként" számolt be a Brazil Nagydíjon történtekről, arról, hogy a német pilóta a defekt ellenére a negyedik helyen ért célba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!