Hírek

2007.09.11. 16:03

Az összes érintett ország itt lesz a Nabucco-konferencián

BAMA

A gazdasági tárca adatai alapján Európa gázigénye 2030-ig előreláthatólag 20 százalékkal, mintegy 90 milliárd köbméterrel, Magyarországé ezen belül 3 milliárd köbméterrel nő – mondta tegnap Kóka János, annak kapcsán, hogy a Gazdasági- és Közlekedési Minisztérium (GKM) és a Financial Times pénteken nemzetközi konferenciát tart Budapesten a Nabucco vezetékről, amely az Európai Unió, gázbeszerzési lehetőségeit hivatott szélesíteni. A magyar állam pénzzel nem kívánja támogatni a kiemelt projektet, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy az unió biztosít-e támogatást.

„Demonstratív céllal tartjuk a rendezvényt, ezzel is jelezve, hogy elkötelezettek vagyunk a Nabucco ügyében” – mondta el tegnapi tájékoztatóján a gazdasági miniszter.

A tárcavezető állítása szerint nincs eltérés a GKM és a kormányzat álláspontja között, de szükség lenne Gyurcsány Ferenc konkrét állásfoglalására – hangsúlyozta a szakminiszter. A stratégiai gáztárolókról elmondta, az 1,2 milliárd köbméteresre tervezett tároló negyede idén már rendelkezésre áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!