Hírek

2007.09.22. 15:41

Gyurcsány: nincs idő a reformvitákra

Ezernél több településen kampányolnak a kormányintézkedések mellett

Z. M.

Az egészségügyről folytatott vita nem vezet sehová: az egészségügyi reform még nyitott kérdéseiről szeptember végéig meg kell állapodni, hogy a tervezet októberben már a parlament elé kerülhessen – jelentette ki tegnap az MSZP választmányi ülésén Gyurcsány Ferenc pártelnök-kormányfő. A miniszterelnök a legfontosabb feladatnak az egészségügy átalakítását, 2009-re 4 százalékos gazdasági növekedést, az oktatás és kultúra hangsúlyos kezelését nevezte.

A kormányfő közölte:folytatják az elmúlt egy év politikáját, ám levonják a tanulságokat. A szocialista párt rövidtávú jövőről pedig azt mondta: a partnerség, a hálózat- és a kapcsolatépítés éve következik az MSZP számára.

Gyurcsány Ferenc elmondta, megkezdik a népszavazási, valamint a  2009-es és 2010-es választások kampányának előkészítését. A kormányfő kitért arra, hogy az MSZP Tények és érvek címmel önálló képzési programot indít, mellyel  a kormány intézkedéseit, azok okait és eredményeit ismertetik. Októbertől pedig a kormány tagjai 1300 településen tartanak fórumokat a kormányzásról.

Simon Gábor, a szocialisták országos választmányának elnöke azt mondta: Takács Albert rendészeti és igazságügyi miniszter kezdeményezi a büntető törvénykönyv módosítását, hogy az utcai rendzavarásokat, zavargásokat egyértelműbben és határozottabban lehessen megítélni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!