Hírek

2007.09.10. 20:06

Kosarassztár a Született feleség férje

D. T.

Alapszabály: az újságíró ne csapja be olvasóit. Ezért nem állítható, hogy a Sevillában zajló kosárlabda Európa-bajnokság egyik legjobb játékosa – a pontszerző-lista második helyén álló francia úr – egy „született férj” lenne. Pedig a párja igazi „született feleség”: Gabrielle Solis – azaz Eva Longoria, a Magyarországon is nagyon népszerű televíziós sorozat, a Született feleségek csillaga.

Tony Parker hét évvel fiatalabb nejénél – s nehéz lenne állítani, hogy kevésbé népszeru az Egyesült Államokban és Franciaországban, mint a felesége. Brüsszelben született, édesapja amerikai, aki maga is kosarazott. Holland édesanyja hajdanán modellként dolgozott. Amerikai apa, holland anya – Tonyból meg francia lett. Eleinte futballozni akart, aztán Michael Jordan varázsa a kosárlabdázók közé vonzotta.
2001-ig két évet játszott már hazájában, amikor az NBA-be, a világ legerősebb kosárlabda-bajnokságába szerződtették. Azonnal a San Antonio Spursbe került, immár hetedik évét zárta Texasban. Immár a liga egyik legjobb játékosa, a legutóbbi három páratlan esztendő bajnokságait megnyert San Antonio Spurs első számú csillaga, a mostani Európa-bajnokságon pedig az egyik legjobb pontszerző.

Eva Longoria mindent elintézett helyette

Minden idők legsikeresebb francia kosárlabdázója lett. S – bár a kettő nem függ mindig össze – messze a legnépszerűbb is. Köszönhetően elsősorban annak, hogy nem akadt olyan társasági magazin, amelyben ne szerepeltek volna Eva Longoriával. Tavaly novemberben jegyezték el egymást, idén júliusban tartották az esküvőt. Csak néhány nappal azután, hogy Parkert – az európaiak közül elsőként – az NBA nagydöntő legjobbjának választották, Franciaországban összeházasodtak. Tony azt mondta a körítésről: „Mindent Eva készített elő. Nekem csak annyi szerep jutott, hogy idejöttem, s igent mondtam.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!