Hírek

2007.09.28. 10:08

Már az olimpia jegyében forgatják a pengéket

BAMA

Ma kezdődik Szentpéterváron a világbajnokság, mely ezúttal az olimpiai kvalifikációról is szól. Noha az orosz városban közvetlenül nem lehet pekingi kvótához jutni, az eddigi szereplés alapján egyeseknek akár biztossá is válhat a kínai részvétele, mások számára az esélyek megőrzése lesz a tét.

A legkiegyensúlyozottabb helyzetben a párbajtőrözők vannak, ezt jelzi Kulcsár Győző szövetségi kapitány várakozása, mely szerint jó volna a férfi és női vonalon, egyéniben és csapatban is érmet szerezni. Az olimpiához legközelebb viszont a női tőrözők állnak, akik a vb négy közé jutással már biztos pekingi résztvevőkké válnának.

A kardozóknál a női és a férfi csapatnak is az első négy közé kellene kerülnie ahhoz, hogy reális esélye maradjon a kvótaszerzésre. A kvalifikációs időszak idén áprilisban kezdődött és 2008. március 31-ig tart. Ez alatt lehet pontokat gyűjteni a kijelölt versenyeken, így a legjobban jövedelmező, jövő vasárnapig tartó vb-n is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!