Hírek

2007.09.28. 16:41

Nyugdíjak: marad a 13. havi, és november 13-án csenget a postás

P. A.

Az Idősek Világnapja alkalmából rendezett gálaműsoron Gyurcsány Ferenc a Kongresszusi Központban kijelentette, nem engednek hozzányúlni a tizenharmadik havi nyugdíjhoz.

A minszterelnök hangsúlyozta, megtartják a szavukat, és végigviszik a nyugdíjokkrekciós programot. A kormány célja, hogy a nyugdíjak minden évben az inflációt meghaladó mértékben növekedjenek, ezért januárban 4,5-5 százalék közötti emelés várható. Az ország előtt álló nyugdíjreform semmilyen módon nem befolyásolja a ma nyugdíjszerű ellátásban részesülők juttatásait - jelentette ki Gyurcsány. Novemberben 2,7 millió nyugdíjas kapja meg a tíz havi kiegészítést.

A fővárosban és a nagyobb városokban már november 8-án, az ország többi településén pedig 13-án csenget a postás. A kézbesítők nem csak a nyugdíjkiegészítést, hanem a 13 nyugdíj második részét is ekkor fogják kihordani. A nyugdíjak idén összesen 6,4 százalékkal nőttek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!