Hírek

2007.09.16. 18:00

Raikkönen sima győzelme Belgiumban

A finn Kimi Raikkönen (Ferrari) nyerte az 58. Forma-1-es gyorsasági világbajnokság tizennegyedik futamát, a Belga Nagydíjat. A második csapattársa, a brazil Felipe Massa lett, míg a címvédő spanyol Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) végzett a harmadik helyen.

BAMA

Raikkönen jól rajtolt, megőrizte vezető helyét, mögötte Massa jött, míg Alonsónak vissza kellett vernie a kicsit kicsúszó Lewis Hamilton támadását. A nagy négyest Nico Rosberg követte, akinek hátránya azonban folyamatosan nőtt. Az élmezőnyben nem volt nagy csata, annál inkább a mezőny középső részén, főleg a lengyel Robert Kubica volt aktív. Amint a mclarenesek kijöttek kerékcserére és tankolni, Nick Heidfeld jött fel a harmadik helyre, de ez csak addig tartott, amíg ő is kiállt. Később visszaállt a rend, Raikkönen közel 5 másodperccel vezetett Massa előtt.

A futamon az élbolyban csak akkor volt változás, amikor valaki kilátogatott a boxba, az igazi csatákat a hátsó régió pilótái vívták. Tíz körrel a vége előtt Hamilton volt a második, de amint kiment kereket cserélni, visszaállt a korábbi állás. A legjobbak végül két kiállással tudták le a kevés izgalmat hozó futamot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!