Hírek

2007.09.12. 17:22

Világenciklopédia a világhálón

N.M.

A hét elejétől már az interneten is hozzáférhető a Britannica Hungarica világenciklopédia. A www.vilagtudasa.hu címen található honlapról több mint 77 ezer, állandóan frissített szócikk érhető el. Hároméves munka eredményeként készült el a Britannica Hungarica online változata, a CD és a DVD verzió után - mondta Halászné Sipos Erzsébet, a világenciklopédia első 18 kötetét megjelentető Magyar Világ Kiadó ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, hogy az internetes fejlesztést az idén megjelent 19. kötettel együtt már a LEXIKON Kiadó vállalta fel. Mint Deák Gyula István, a LEXIKON Kiadó ügyvezetője rámutatott, a Britannica Hungarica a tudományok teljes tárházát átfogja, s az ismeretanyagot, amely 12.500 fotóval, videóval, térképpel egészül ki, a tudományosság megőrzésével, közérthetően taglalja. Tehát a kiadvány bár tudományos igényességgel, mégis közérthetően íródott, ezért mindenki számára használható. Az adatbázist pedig állandóan frissítik.

"Tudjuk, milyen fontos a frissülés sebessége, ezért akár egy órán belül is kiegészülhet egy-egy szócikk, az információk tehát mindig pontosak" - mondta el Kállay Gábor, az üzemeltető Leopard Software igazgatója. A rendszer igen gyors, pár másodperc alatt megtalálható nemcsak a keresett cikk, hanem egy adott szó, vagy szócikk is. Az online hozzáférésre az éves előfizetés mellett van eseti előfizetés is, így akár 10 szócikket, vagy 10 órára szóló korlátlan hozzáférést is vásárolhatnak az érdeklődők pár száz forintért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!